2020 için 6 En İyi WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi (Karşılaştırma)

2020 için 6 En İyi WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi (Karşılaştırma)

Web sitelerimiz hackerlara ve kaba kuvvet saldırılarına hiç olmadığı kadar açıktır . Neyse ki WordPress kullanıcıları, kötü adamları dışarıda tutmak için ek bir güvenlik katmanı oluşturan WordPress Güvenlik Duvarı eklentilerini kullanarak WordPress sitelerini koruyabilirler. 

Ancak, WordPress eklenti dizininde ücretsiz olarak mevcut olan birçoğu olduğu için birini aramak bir esinti olmayacaktır. İşte tam burada sallandım ve sadece kaliteli değil, aynı zamanda talep edilen en iyi WordPress güvenlik duvarı eklentilerinden bazılarını da çıkardım.

WordPress Güvenlik Duvarı Eklentilerini Anlama

Başlamadan önce, WordPress için iki tür güvenlik duvarı eklentisi olduğunu bilmeniz gerekir; 

1. DNS Düzeyi Web Sitesi Güvenlik Duvarı

DNS düzeyinde web sitesi güvenlik duvarı, site trafiğinizi bulut proxy sunucuları aracılığıyla filtreler. Bu, site trafiğinin yalnızca orijinal kullanıcılar göndererek web sitenize ulaşmadan kontrol edildiği anlamına gelir. 

2. Uygulama Seviyesi Güvenlik Duvarı

Uygulama düzeyinde güvenlik duvarı, web sitenize ulaştıktan sonra site trafiğinizi kontrol eder. Bu, ziyaretçilerin filtrelenmediği ve botların ve kötü amaçlı yazılımların algılanmadan önce web sitenize seyahat edebileceği anlamına gelir.

Kötü isteklere karşı gerçek web sitesi trafiğini daha iyi tanıdığından, DNS Düzeyi Web Sitesi Güvenlik Duvarı’na gitmenizi öneririm. Bu, binlerce web sitesini izleyerek, trendleri karşılaştırarak, botnet’leri, kötü IP’leri arayarak ve kullanıcıların görmek istemediği sayfalarda engelleme yaparak yapılır.

DNS düzeyinde WordPress güvenlik duvarı eklentilerinin bir diğer avantajı, WordPress sitenizin yükleme süresini daraltması ve genellikle web sitenizin düşmemesini sağlamasıdır .

Daha fazla uzatmadan, işinize yaramanız gereken en uygun WordPress güvenlik duvarı eklentileri şunlardır:

6 En İyi WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi

1. Hepsi Bir Arada WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı

Hepsi Bir Arada WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı Eklentisi

Hotlinking ve sahte Google Bot’ların sitenize taranmasını engeller. Hepsi Bir Arada WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı, basit kullanıcı arayüzü ve kullanımı kolay, sağlam, kararlı ve son derece destekli olması nedeniyle her WordPress kullanıcısının sevgisini ve güvenini kazanan en iyi WordPress güvenlik duvarı eklentilerinden biridir.

All In One WP Security & Firewall’u Harika Bir WordPress Eklentisi Yapan Özellikler:

  • Parola Gücü:Bu, kullanıcıların bilgisayar korsanlarının ve diğer üçüncü tarafların deşifre etmesini zorlaştıran daha güçlü parolalar oluşturmasına yardımcı olur .
  • Giriş Kilidi:Seçtiğiniz yapılandırma ayarlarına bağlı olarak belirli IP adresleri ve aralıkları olan kullanıcılara karşı kendinizi koruyabilirsiniz. Kaba kuvvet saldırılarına karşı koruma için idealdir.
  • Kullanıcı Numaralandırmasını Durdur:Böylece kullanıcılar veya botlar kullanıcı bilgilerini yazarın kalıcı bağlantısıyla bulamazlar.
  • Şüpheli Etkinliği İzleme:Başarısız giriş denemelerini izleme, kullanıcıları istediği zaman engelleme veya hatta hangi kullanıcıların web sitenize giriş yaptığını görme olanağına sahipsiniz.
  • Güvenlik Duvarı:Tüm kötü amaçlı komut dosyaları, WordPress sitenizin kodunu etkilemeden önce engellenir. Ayrıca görüntüyü de yasaklar.

2. Sucuri

sucuri WordPress güvenlik duvarı Eklentisi

Sucuri, en iyi WordPress güvenlik eklentileri söz konusu olduğunda giriş gerektirmeyen, yüksek saygı gören bir isimdir . Başlıca kazanan yönlerinden biri, her WordPress kullanıcısı için ücretsiz olmasıdır. Çoğunlukla aşağıdaki yedi özellik ile ünlüdür.

Sucuri’yi Harika Bir WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi Yapan Özellikler:

  • Güvenlik Etkinliği Denetim Günlüğü:Bu özellik, WP sitenizdeki güvenlikle ilgili tüm olayları izler. Uygulamadaki herhangi bir değişiklik bir güvenlik olayı olarak kabul edildiğinden oldukça katıdır.
  • Dosya Bütünlüğü İzleme:Bilinen bir ürünü sitenizin mevcut durumu ile karşılaştırdığınızda ve bir fark olduğunu fark ettiğinizde, bir sorun olduğunu anlayacaksınız. Bilinen ürün, eklentinin kurulumunun tamamlanmasının ardından oluşturulacaktır.
  • Uzaktan Kötü Amaçlı Yazılım Taraması:Bu özellik, adların önerdiği gibi yapar; bu, kötü amaçlı yazılımları izlemek ve taramaktır. Ayrıca, ücretsiz güvenlik tarayıcısı olan SiteCheck ile güçlendirilmiştir.
  • Kara Liste İzleme: Karalisteye alınmak bir serseri olabilir ve bu nedenle bu özellik diğerlerinin yanı sıra Sucuri Labs , Google Güvenli Tarama , Phish Tank , AVG ve Norton gibi çeşitli güvenlik kara liste motorlarından yararlanır . Taramadan sonra, yanlış bir şekilde işaretlenmişseniz ve Web Sitesi AntiVirus ürünüyle, bunların listesinden çıkabilirsiniz.
  • Etkili Güvenlik Sertleştirmesi:Güvenlik sertleştirmesi yorucu ve büyük bir başarı olabilir. Ancak Sucuri tüm bunları acele etmeden yapar ve sadece sitenizi en iyi şekilde kolaylaştıran sertleştirme yapılandırmalarını ekler.
  • Hack Sonrası Güvenlik Eylemleri: Güvenliğinizne kadar iyi olursa olsun, sonunda saldırıya uğramak zorundasınız. Bu nedenle, Sucuri’nin birlikte geldiği saldırı sonrası güvenlik eylemlerinden yararlanmalısınız.
  • Güvenlik Bildirimleri:Bu özelliklerden haberdar edilmezseniz bu özelliklerden herhangi birine sahip olmanın faydası nedir? Eklentinin dahili güvenlik bildirimleri burada devreye girer.

3. iThemes Güvenliği

iThemes Güvenliği

En iyi WordPress güvenlik duvarı eklentilerini sizinle paylaşmaktan bahsettiğimde, gerçekten demek istedim ve iThemes Security bunlardan biri. Bir zamanlar Better WP Security olarak bilinen şey, şimdi WordPress’te bulunan diğer birkaç güvenlik duvarı eklentisinin üstünde duran değerli bir isim.

İThemes Security’yi Harika Bir WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi Yapan Özellikler:

  • WordPress Brute Force Protection:Eklenti, belirli sayıda oturum açma denemesinden sonra kullanıcıları kilitler. Kaba kuvvet koruma özelliği, kullanıcının deneyebileceği giriş sayısı için bir sınır belirlemenize olanak tanır. 
  • 404 Algılama:iThemes güvenliği, oluşturduğu 404 sayısını belirleyerek web sitenizi tarayan botları kilitler . 404s için bir sınır ayarlayabilirsiniz ve bu sınır aşıldığında kullanıcı engellenir. 
  • Veritabanı Yedekleri:WordPress sitenizin yedeklemelerini planlayabilir ve size e-postayla gönderilmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Güçlü Parola Uygulama:Eklenti, hangi kullanıcı düzeylerinin güçlü bir parolaya sahip olacağını belirlemenizi sağlar.
  • Dosya Değişikliği Algılama:Bilgisayar korsanları genellikle sitenize girdikten sonra dosyaları değiştirir. iThemes bu tür dosya değişikliklerini algılar ve değişikliği bildiren e-posta uyarıları gönderir. 

4. CLOUDFLARE

Cloudflare WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi

Listemde sırada, henüz yapmadıysanız en kısa zamanda en iyi tanıdığınız bir isim var. Cloudfare, binlerce siteyi, SaaS hizmetlerini, API’leri ve internete bağlı diğer şeyleri hızlandırır ve korur. Temel DDoS korumasını içeren ücretsiz CDN hizmeti ile büyük ölçüde bilinir .

Cloudflare’ı Harika Bir WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi Yapan Özellikler:

  • Katmanlı Güvenlik Savunması:Cloudflare, yalnızca iyi trafiğin web sitenize ulaşmasını sağlamak için çeşitli DDoS önleme teknolojilerini birleştirir. 
  • Tehdit İstihbaratı:Cloudflair’in DDoS koruması, sitenizi en karmaşık saldırılara karşı korumak için vintage bir nokta sağlayan milyonlarca web sitesinden gelen istihbarat ile desteklenmektedir. 
  • Botları Önlemeyi Makine Öğrenmesi:Cloudflair, robotları daha etkili bir şekilde tanımlayabilmesi için teknolojisini sürekli eğitmektedir. 
  • Mobil Uygulama ve API Koruması:Clouflair, mobil uygulamalarınızı mobil SDK’lar kullanmadan öykünme saldırılarına karşı da korur.
  • Otomatik Beyaz Liste:Kötü amaçlı olanları önlerken web sitenize gelmek için arama motoru tarayıcıları gibi iyi robotları akıllıca tanımlar.

5. Jetpack

Jetpack

Automattic ailesinin bir parçası olan Jetpack, WordPress topluluğunda oldukça tanıdık bir eklentidir. Belki de en iyisi, diğerlerinden öne çıkmasına yardımcı olan inanılmaz derecede geniş işlevsellik çeşitliliği ile bilinir.

Jetpack’i Harika Bir WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi Yapan Özellikler:

  • Güvenli Kimlik Doğrulama:Jetpack, web sitenize erişen herkesin WordPress.com’un güvenli girişleri tarafından korunmasını sağlar . 
  • Güvenlik Taraması:Eklenti, kötü amaçlı kod değişikliklerini tespit etmek için web sitenizi iyice tarar. Bir kez, size bir bildirim gönderir. 
  • Kesinti İzleme:Jetpack, oluşabilecek herhangi bir kesinti süresi hakkında size hızlı bildirimler gönderir. Siteniz hazır olduğunda, ne kadar süredir size bildirilir.
  • Brute Force Saldırı Koruması:Eklenti, sitenize erişmeye çalışan bilinen tüm kötü niyetli saldırganları tanımlamak için geniş bir kütüphaneye de sahiptir. 
  • Güvenlik Kütüphanesi:Binlerce farklı web sitesinde tespit ettiği tüm güvenlik tehditlerini içeren bir kütüphaneye sahiptir. 

6. Wordfence Güvenliği

Wordfence WordPress güvenlik duvarı eklentileri

Wordfence, en sonunda biriktirmekten zevk aldığım hepsi bir arada güvenlik çözümlerimden biri. Eklenti 22 milyondan fazla kez indirildi ve 5 üzerinden ortalama 4.8 puan aldı. Düzenli olarak güncellenen Tehdit Savunma Yeminden güç alan Wordfence’in Web Uygulaması Güvenlik Duvarı sizi her türlü saldırıya karşı koruyacaktır.

Wordfence Güvenliğini Harika Bir WordPress Güvenlik Duvarı Eklentisi Yapan Özellikler:

  • Canlı Trafik İzleme:Spam veya kötü amaçlı kullanıcıları tespit etmek için web sitenizdeki canlı trafiği tarar . 
  • Dosyaları Onar:Kaynak kodu doğrulama yöntemi, bir saldırı girişiminden kurtarmanıza yardımcı olur. Değiştirilen tüm dosyaları bilmenizi sağlar, böylece onları orijinal hallerine geri döndürebilirsiniz.
  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulama:Kaba kuvvet saldırılarını durdurmak için en etkili yöntemlerden biri iki faktörlü kimlik doğrulamadır ve Wordfence bunu özenle kullanır. 
  • Ülke Engelleme:Wordfence ayrıca kötü amaçlı etkinliklerde bulunan ülkeleri belirler ve onları korumanız için engeller. 
  • Manuel Engelleme:Eklenti, web sitenize kimlerin girmesini engelleyeceğiniz konusunda da kontrol sağlar. Belirli bir kullanıcı veya tüm kullanıcı grubu olabilir. 

Ozan Tok
Ozan Tok
ozantok.net

Merhaba ben Ozan Tok 2019 Yıllında Web Tasarım bölümünden mezun oldum ve uzun zamandır Web işleri ile ilgileniyorum bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve 2020 yılında Profesyonel olarak sektöre atıldım ve kendi projem olan ozantok.net projemi başlattım ve devam ettirmekteyim, Sosyal Medya alanında Profesyonel destek sunmaktayım. Sizin de profesyonel bir yardıma ihtiyacınız varsa hemen benimle iletişime geçebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *