WordPress Nasıl Kullanılır

WordPress Nasıl Kullanılır

WordPress’in kullanımı son derece kolaydır. Aslında, bu kadar çok web sitesinin bu platformu kullanmasının nedenlerinden biri budur . Bununla birlikte, birçok özelliği ve seçenekleri sayesinde hala bir öğrenme eğrisi var.

Neyse ki, WordPress’i anlamanıza ve etkili bir şekilde kullanmaya başlamanıza yardımcı olmak için buradayız. En baştan başlayalım!

WordPress Kullanmanın Yararları

WordPress açık kaynaklı bir yazılım parçasıdır. Bu, kod tabanının herkesin görmesi ve kullanması için herkese açık olduğu anlamına gelir. Bunun birkaç faydası vardır. 

İlk olarak, birçok uluslararası marka ve yayının kullandığı aynı uyarlanabilir ve kullanıcı dostu yayın sistemini kullanabilirsiniz. Dahası, WordPress her zaman ücretsizdir ve web sitenizi geliştirmek için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz eklenti ve temaya sahiptir. 

Ayrıca, WordPress topluluğu çok geniş. Bu platformu kullandığınızda, zengin bilgi birikimine ve dostça yardıma erişebileceksiniz. WordPress açık kaynak olduğundan, CMS ile ilgili yeni projeler üzerinde çalışan ve sürekli büyüyen bir geliştiriciler topluluğu da var. 

WordPress Web Sitesi Nasıl Yapılır

Hepsinden iyisi, bir WordPress web sitesi kurmak nispeten hızlı ve kolay bir süreçtir. Nasıl çalıştığına bakalım, her seferinde bir adım.

Alan Adı Satın Alın ve Kaydedin

Web sitenizi oluşturmadan önce hem alan adına hem de web barındırma işlemine ihtiyacınız olacaktır . Alan adınız internetteki ‘adres’ olarak düşünülebilir. Çoğu zaman, özel bir kayıt şirketi ( Whois gibi ) aracılığıyla satın alırsınız :

WordPress Web Sitesi Nasıl Yapılır

Bir alan adının maliyeti kullanılabilirliğine göre değişir. Trend olan veya daha popüler olan bir şey oldukça pahalı olabilir. Ancak, genellikle yılda 20 doların altında bir WordPress alan adı alabilirsiniz .

Bir WordPress Hosting Seçin

Sitenizin barındırma gelince, bu daha da kolay. İstediğiniz bir hosting sağlayıcınızdan bir adet paket seçip devam edelim.

Bu iki öğeyi yerleştirdikten sonra, WordPress’i yüklemenin zamanı geldi.

WordPress’i yükleyin

Birçok web barındırıcısı WordPress’i yüklemek için çeşitli yollar sağlar. Ancak, sitenizi çalışır duruma getirmek için genellikle bazı teknik bilgilere ihtiyacınız olacaktır .

Neyse ki, WP Engine kullanıcıları çok daha kolay. Platformun nasıl kurulacağını önceki bir Kaynak Merkezi makalesinde ele aldık . Süreci özetlemek için:

  1. Kullanıcı Portalınıza giriş yapın ve Yüklemeler sekmesini tıklayın.
  2. Gezinme çubuğunda Install Install seçeneğini seçin .
  3. Siteniz hakkında birkaç ayrıntı girin.
  4. Yükleme Oluştur’u tıklayın ve yeni kimlik bilgilerinizle birlikte bir e-posta bekleyin.

Bundan sonra, yeni WordPress kurulumunuza giriş yapabilirsiniz. Bu, özelleştirmeye başlayabileceğiniz anlamına gelir!

Web Sitenize WordPress Teması Ekleme

Deneyimsiz olanlar için, temalar aslında web sitenizin nasıl göründüğünü belirten “kaplamalar” dır (ancak ekstra işlevsellik de içerebilirler). WordPress Tema Dizini’nde ücretsiz olarak kullanılabilen binlerce seçenek var :

Sonraki adımlarda temanızı nasıl seçeceğinizi ve yükleyeceğinizi tam olarak ele alacağız. Bununla birlikte, ilgilendiğiniz temaları kontrol panelinizden önizleyebileceğinize dikkat etmek gerekir. İncelemeleri ve önemli olabilecek geliştirici notlarını okuyabilirsiniz. 

WordPress Teması Nasıl Seçilir

Bütçeniz varsa, ThemeForest gibi bir siteden premium bir tema da satın alabilirsiniz . Bu genellikle size daha fazla destek ve daha sık güncelleme sağlar.

Ne zaman temaları değerlendirerek , bir ‘olmalıdır’ listesi oluşturmak için iyi bir fikirdir. Bu, seçimlerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır. Özelleştirme ve esneklik önemliyse, temanın ihtiyaçlarınıza uygun yeterli seçeneğe sahip olduğundan emin olun. 

Çoğu tema artık mobil uyumlu olacak şekilde oluşturulmuş olsa da, bu dikkate alınması gereken bir başka özellik. Şu anda mobil cihazlarda yürütülen web trafiği miktarını inkar etmek yok . Temanızın bu kullanıcılar için optimize edildiğinden emin olmak istersiniz. 

Son olarak, herhangi bir temayla aramak isteyeceğiniz birkaç kontrol listesi öğesi vardır. Seçtiğiniz temanın diğer kullanıcıların olumlu yorumları ve derecelendirmeleri olmalı, sitenizin WordPress sürümüyle uyumlu olmalı ve geliştiricilerinden düzenli güncellemeler almalıdır.

WordPress Temanızı Yükleyin

Bir tema seçtikten sonra yüklemek kolaydır. WordPress kontrol panelinize giriş yapın, Görünüm> Temalar ekranına gidin ve üstteki Yeni Ekle’yi tıklayın :

WordPress Teması Nasıl Yüklenir

Ücretsiz bir tema seçiyorsanız, seçenekler listesinde arama yapabilir ve beğendiğiniz bir tema seçebilirsiniz. Ardından, mavi renkli Yükle düğmesine (ve ardından Etkinleştir düğmesi) web sitenize yükleyecektir:

wordpress temasını yükle

Ancak, premium bir tema satın aldıysanız farklı bir prosedür izlemeniz gerekir. Bu temalar, bilgisayarınıza kaydetmeniz gereken paketlenmiş ZIP ​​dosyaları olarak gelir. Ardından WordPress’de Tema Ekle ekranına gidin ve Temayı Yükle düğmesini tıklayın:

Wordpress temasını yükle

Oradan tema dosyasını seçin ve Şimdi Yükle’yi seçin . Tıklayın Etkinleştir tema kurulduktan sonra ve sitenizde etkin hale gelecektir. Alternatif olarak, sitenizi bizimle barındırıyorsanız, StudioPress temalarımıza Kullanıcı Portalı aracılığıyla da erişebilirsiniz .

Son olarak, bir noktada temanızı değiştirmek istediğinize karar verebilirsiniz. Bunu yapmak için Görünüm> Temalar ekranına geri dönün ve kullanmak istediğiniz temada Etkinleştir’i tıklayın . Bunu daha sonra istediğiniz kadar yapabilirsiniz, ancak daha sonra düzgün görünmesini sağlamak için içeriğinizi kontrol etmek isteyeceksiniz.

Anahtar Sayfalarınızı Oluşturun

Artık sitenizi ayarladığınıza ve bir temaya sahip olduğunuza göre, bazı içerikler oluşturma zamanı. Hemen hemen her web sitesinin sahip olması gereken birkaç önemli sayfa vardır. Bunları siteniz için nasıl hazırlayacağınıza bir göz atalım.

Statik Giriş Sayfası Nasıl Oluşturulur

WordPress, ana sayfanızı sunmak için iki yol sunar. Varsayılan olarak, sitenizin ana sayfası en son blog yayınlarınızın bir listesi olacaktır.

Ancak, Ayarlar> Okuma ekranından statik bir ana sayfaya geçebilirsiniz . Ana sayfanızın görüntülemeleri altındaki radyo düğmelerini arayın ve Statik sayfa’yı seçin . Ardından, açılır menüden kullanmak istediğiniz sayfayı seçin:

WordPress'te Ana Sayfa Nasıl Oluşturulur

Değişikliklerinizi kaydettikten sonra, yeni ana sayfanızın görüntülendiğini görmek için kullanıcı arabiriminde sitenizi kontrol edebilirsiniz.

WordPress Sitenizde Blog Nasıl Oluşturulur

WordPress birçok site türü için idealdir, ancak bloglar hala en popüler uygulamalarından biridir. Kendi blogunuzu oluşturmak için, önce yayınlarınız için özel bir ‘arşiv’ sayfası oluşturmanız gerekir.

Bunu yapmak için , sizi bir düzenleyici ekranına getirecek olan WordPress’de Sayfalar > Yeni Ekle’ye gidin . Oradan, “Blog” sayfasına bir ad verin ve ardından Yayınla’ya basın . Bu sayfaya içerik eklemenize gerek yok:

WordPress Sitenize Blog Nasıl Eklenir?

Ardından, Genel > Okuma bölümüne gidin ve Ana sayfanızın görüntülerinin altındaki radyo düğmelerini bulun . Statik sayfa altında , Yayınlar sayfası açılır menüsünden yeni oluşturduğunuz sayfayı seçin:

Wordpress sitesine blog ekle

Değişikliklerinizi kaydettikten sonra , sitenizin birincil URL’sine / blog ekleyerek yeni blog sayfanızı görebilirsiniz . Ortaya çıkan sayfada, en son yayınlarınızın bir listesi görüntülenmelidir.

Kişi Sayfası Nasıl Oluşturulur

Hemen hemen her web sitesinin önemli bir parçası da İletişim sayfasıdır. Burası, kullanıcılarınızın veya müşterilerinizin size soru sormaya veya iletişim kurmaya gideceği yerdir. 

İletişim sayfanız, diğer önemli bilgilerin yanı sıra telefon numaranızı ve adresinizi listeleyen bir sayfa kadar basit olabilir. Alternatif olarak, ziyaretçilerin size doğrudan belirli istekleri veya bilgileri gönderebilmesi için sayfanıza bir iletişim formu ekleyebilirsiniz. 

Formunuzu oluşturmak ve gömmek için bir eklenti kullanmanızı öneririz . Yalnızca e-posta adresinizi göndermek yerine bir form kullandığınızda, gelen kutunuzdaki hangi alanlar üzerinde biraz daha kontrole sahip olursunuz. Özellikle, bu yaklaşım spam’ı yönetmenize yardımcı olabilir. 

Sitenizde iletişim formu almanın en hızlı yollarından biri, WPForms tarafından İletişim Formları gibi bir eklenti kullanmaktır : 

Sen gidebilir > Eklentiler Yeni Ekle panonuzda ve “WPForms” arayın. Yükle’yi ve ardından Etkinleştir’i tıkladıktan sonra iletişim formunuzu oluşturabilirsiniz. Bu eklenti, sürükle ve bırak form oluşturucusuna erişmenizi sağlar, böylece hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilirsiniz.

Formunuzdan memnun olduğunuzda, formu Kaydetme ve Gömme seçeneğiniz olacaktır . Formunuzu kaydetmenizi ve İletişim sayfanıza geri dönmenizi öneririz . Blok düzenleyici ile blok listesinden kolayca “WPForms” u seçebilir ve ardından sayfanıza yerleştirmek istediğiniz formu seçebilirsiniz: 

Formunuzun geri kalan özelliklerini de yapılandırmak ve form gönderimlerinin nereye gönderileceğini belirlemek için WPForms’u kullanırsınız. İhtiyacınız olan seçenekleri bulmak için gösterge tablonuzdaki WPForms menü seçeneğine erişebilirsiniz .

Hakkında Sayfası Nasıl Oluşturulur

Web siteniz için bir Hakkında sayfası oluşturmak da oldukça basittir. Kişi sayfasında yaptığınız gibi , Sayfalar> Yeni Ekle’ye giderek başlamak istersiniz Sayfanızı açtıktan sonra, başlığınızı ayarlayabilir ve içeriğinizi tasarlamaya başlayabilirsiniz. 

Web sitenizin amacına bağlı olarak, Hakkında sayfanızı hikayenizi anlatacak şekilde hazırlayabilirsiniz: 

ozantok

Aslında, Hakkında sayfanız sitenizi pazarlamanın oldukça önemli bir parçası olabilir . Muhtemelen bir müşterinin işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edineceği ilk yer olduğundan, bu sayfanın görevinizi ve temel değerlerinizi yansıttığından emin olmanız önemlidir.

WordPress Sitenize İçerik Ekleme

WordPress siteniz kurulduktan sonra, öğrenmeniz gereken ilk becerilerden biri nasıl içerik ekleyeceğinizdir. Bu, metin, resimler ve videolarla nasıl çalışılacağını öğrenmek anlamına gelir.

WordPress Sitenize Metin Ekleme

Sitenize metin ekleyebilmeniz için bir gönderi veya sayfa oluşturmanız gerekir. Yayınlar blog girişleri, haber makaleleri ve benzer içerik içindir. Öte yandan, sayfalar, Kişi ve Hakkında sayfalarınız gibi nadiren değişen içerik için tasarlanmıştır .

Üzerinde ya içeriğin türünü, hover oluşturmak için mesajına veya Sayfalar ve tıklayın Yeni Ekle :

Bu noktada, içeriğinizi nasıl oluşturacağınız WordPress Blok Düzenleyici ile karşılaşacaksınız :

Buradan, içeriğinizi uygun şekilde biçimlendirmek için araç çubuğunu kullanarak yazmaya başlayabilirsiniz.

WordPress Sitenize Resim Ekleme

Neredeyse kesinlikle sitenize resim eklemek isteyeceksiniz . Bunu yapmanın en yaygın yolu, görüntülerinizi doğrudan bir gönderiye veya sayfaya eklemektir.

Yeni WordPress Blok Düzenleyici ile görüntü eklemek çok kolay. İhtiyacınız olan araçları getirmek için, bir bloğun üzerine gelirseniz metninizin üstünde veya altında görünen artı simgesini tıklamanız yeterlidir. Ardından Resim seçme seçeneğine sahip olursunuz : 

Daha sonra resminizi seçebilir, boyutunu ayarlayabilir ve resim yazıları veya ‘ alternatif metin ‘ ekleyebilirsiniz : 

Bundan sonra, yapmanız gereken tek şey Gönderiye ekle veya Sayfaya ekle (ilgili olarak) ve işleminiz bitti.

WordPress Sitenize Video Ekleme

Son olarak, Medya Kitaplığınıza yükleyerek WordPress’e video ekleyebilirsiniz . Bir resim eklemeye benzer şekilde video bloğunu da kullanabilirsiniz:

Ancak WordPress, videoların YouTube ve Vimeo gibi özel sitelerde de bulunabileceğini (ve bu sitelerden paylaşılabileceğini) kabul etmektedir . Neyse ki, bu tür videoları içeriğinize eklemek çok kolay.

Tek ihtiyacınız olan videonun URL’sidir. Ardından, Blok Düzenleyici menüsünden ilgili bloğu seçin: 

Blok size videonuzu gömme seçenekleri sunacak ve içeriğinize yerleştirecektir. Hepsi bu kadar!

WordPress Kategorileri ve Etiketleri

 Bir CMS olarak, WordPress içeriğinizi düzenlemenize yardımcı olmak için oldukça zarif bir yola sahiptir. Kategoriler ve etiketler WordPress sınıflandırma sisteminin bir parçasıdır. Her ikisini de nasıl ekleyeceğinize ve yöneteceğinize bir göz atalım.

WordPress’te Kategori Ekleme ve Silme

Esasen, sınıflandırmalar WordPress’in yayınları sınıflandırma yoludur (sayfaları değil). Yukarıda belirttiğimiz gibi, kullanabileceğiniz iki tür sınıflandırma vardır: kategoriler ve etiketler.

Kategorileri bir kitaptaki bölümlere benzer şekilde düşünebilirsiniz. Bunlar, çeşitli içeriğinizi düzenlemenize yardımcı olan geniş konular olmalıdır. Bir gönderiye kategoriler atamak için onu açın ve sağ kenar çubuğunda Kategoriler meta kutusunu görene kadar aşağı kaydırın :

Oradan, atamak istediğiniz kategorileri işaretleyebilir veya Yeni Kategori Ekle bağlantısını kullanarak yeni kategoriler oluşturabilirsiniz .

Kategorilerinizi düzenlemek istiyorsanız, bunu Yayınlar > Kategoriler ekranında yapabilirsiniz:

 WordPress için kategori ekle

Ayrıca bu ekrandan kategori ekleyebilir veya silebilirsiniz. İkincisi yapmak için, sadece kaldırmak ve sonra seçmek istediğiniz herhangi kategorilere yanındaki kutuyu işaretleyin Sil gelen Toplu Eylemler açılır menüsünden:

wordpress kategorileri

Fareyle tek bir kategorinin üzerine gelindiğinde, bu kategoriyi de silebilir veya ayrıntılarını düzenleyebilirsiniz:

wordpress kategorileri ve etiketleri

Bahsettiğimiz gibi, elbette, kategoriler tek WordPress taksonomisi türü değildir.

WordPress’te Bir Gönderiye Etiket Ekleme

Kategorilerden farklı olarak, etiketler bir kitabın dizinindeki girişler olarak düşünülebilir. Bunlar, yayınınızın ne hakkında olduğunu açıklayan son derece spesifik terimler olmalıdır. Genellikle, onları kısa ve küçük tutmak istersiniz:

WordPress'te Bir Gönderiye Etiket Ekleme

Etiket eklemek için bir gönderi açın ve Etiketler meta kutusunu görene kadar aşağı kaydırın :

Wordpress etiketleri

Yeni bir etiket eklemek için etiketi metin alanına yazın ve işiniz bittiğinde Enter tuşuna basın . Bunları silmek için, kaldırmak istediğiniz her bir etiketin yanındaki X simgesini tıklayın.

Kategorilerde olduğu gibi, etiketler de Yayınlar > Etiketler’de bulunan özel bir yönetim sayfasına sahiptir . Etiketleri buradan düzenlemek veya silmek, daha önce kategoriler için özetlediğimiz işlemlerin aynısını izlemeyi içerir.

WordPress Sitenizi Özelleştirme

WordPress’in en büyük avantajlarından biri ne kadar esnek olabileceğidir. Yapabileceğiniz özelleştirmelerin çoğu, Görünüm > Özelleştir’e giderek bulabileceğiniz WordPress Özelleştirici’de bulunur :

WordPress Sitenizi Özelleştirme

Sunulanlar aktif temanıza bağlı olsa da, burada çok sayıda seçenek var. Bununla birlikte, genellikle bu ekranın sitenizin logosunu, başlığını ve kısa metnini, renk düzenini , yazı tiplerini ve çok daha fazlasını değiştirmenize yardımcı olabileceğini görürsünüz .

Dahası, sitenizdeki belirli alanlar ‘widget’lar’ için belirlenecektir . Bunlar genellikle çeşitli ek içerikler içerebileceğiniz kenar çubuğu, altbilgi veya başlık alanlarıdır (örneğin, son yayınların kısa bir listesi veya iletişim formu). 

Widget seçenekleriniz öncelikle temalarınız ve yüklediğiniz bazı eklentiler tarafından belirlenir. Örneğin, Görünüm> Pencere Öğeleri’ne giderseniz , hangi pencere öğelerinin kullanılabilir olduğunu ve bunları nereye yerleştirebileceğinizi görebilirsiniz: 

Widget’lar web sitenize daha global bir şekilde yararlı içerik eklemek için mükemmeldir. Sitenize benzersiz bilgiler eklemek istiyorsanız, özel alanlar bakmak isteyebileceğiniz başka bir yararlı özelliktir.

Ayrıca, belirli bir gönderi türü için belirli bir düzene veya yapıya ihtiyacınız varsa sık sık yeniden kullanırsınız, Özel Gönderi Türleri (CPT’ler) oluşturmayı düşünebilirsiniz. Bizim kapsamlı CPT rehber nasıl bir eklenti ile bu oluşturabilir veya el ile düzenleyerek size gösterecektir functions.php dosyasını.

CPT’ler, özellikle çevrimiçi bir mağaza oluşturuyorsanız, birçok durumda kullanışlı olur. Bunları, fiyat bilgileri ve envanter için ayrılmış alanlara sahip özel ürün sayfaları geliştirmek için kullanabilirsiniz. 

Web sitenizin öğelerini değiştirmek için hala kaşıntı yapıyorsanız veya yeni stil seçenekleri ekliyorsanız , temanızın Basamaklı Stil Sayfası (CSS) dosyasını da özelleştirebilirsiniz . Burası, sitenizdeki şeylerin nasıl göründüğüne ilişkin tüm talimatların saklandığı yerdir. 

Tabii ki, emrinde olan her şey bu değil. WordPress’teki varsayılan seçeneklerle sınırlı değilsiniz. Eğer isterseniz daha fazla işlevsellik eklemek Böyle üzere, optimize görüntüleri veya sitenizin güvenliğini artırmak, her zaman eklentileri açabilirsiniz.

WordPress Eklentileri

Kaynak Merkezimizin başka yerlerinde hangi eklentilerin bulunduğunu ele aldık . Kısaca özetlemek gerekirse, bunlar WordPress için yeni özellikler ve işlevler ekleyebilecek eklentilerdir. Ayrıca, web sitenize kolayca yüklenebilir.

WordPress Eklentileri Nasıl Yüklenir

Sitenize bir eklenti eklemek için önce kontrol panelinizde Eklentiler > Yeni Ekle’ye gidin :

WordPress Eklentilerini Yükleme

Orada, belirli bir eklenti arayabilir veya sadece göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz bir eklenti bulduktan sonra, Şimdi Yükle düğmesine tıklayın. Eklenti yüklendikten sonra düğme metni Etkinleştir olarak değişir ve bunu da seçmek istersiniz.

Sitenize bir eklenti yükledikten sonra, genellikle WordPress menüsünde işlevselliğini kullanmanıza izin veren yeni özel sekmeler bulacaksınız. Eklentinin tüm seçeneklerini keşfetmek için bu yeni bölümleri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Önerilen WordPress Eklentileri

Peki, hangi eklentileri yüklemelisiniz? Bu sorunun cevabı, benzersiz gereksinimlerinize, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak değişecektir. Ancak, bazı eklentilerin web sitenizin sorunsuz çalışması için gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Aslında, geçmişte bu araçların çoğuna baktık. Örneğin, Yoast SEO arama motorlarında daha iyi sıralamanıza yardımcı olabilir. Daha kapsamlı bir seçim için sizi konuyla ilgili iletişime geçip daha detaylı yardım isteye bilirsiniz.

WordPress Sitenizi Önizleme

WordPress sitenizde her değişiklik yaptığınızda, yayınlamadan önce bunları test etmeniz önemlidir . En azından, herhangi bir yazım hatası veya dilbilgisi hatası için içeriğinizi kontrol etmeli ve birden fazla kişinin tüm işlevlerinin gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için siteyi kullanmayı denemesini sağlamalısınız.

Sitenizin gerçekte nasıl göründüğünü görmenin en kolay yolu Canlı Önizleme ekranıdır. Bunu, sitenizin özelleştirme seçeneklerinin yanında bir önizlemesi gösterecek Görünüm> Özelleştir’e giderek bulabilirsiniz :

Bu, sitenizin ziyaretçilere nasıl görüneceğini görmenizi sağlar ve size daha fazla değişiklik yapma fırsatı verir. Ayrıca yayınları ve sayfaları tek tek önizleyebilirsiniz:

Bu, içeriğinizin biçimlendirmesinin ön uçta nasıl göründüğünü görmek için mükemmeldir. Aslında, sitenizi ve içeriğinizi geliştirirken en kullanışlı özelliklerden biridir.

Sık Karşılaşılan WordPress Hataları

WordPress’in çoğu sezgisel olsa da , yeni kullanıcıların yaptığı bazı yaygın hatalar hala var . İşte bu hataları kendiniz yapmaktan kaçınmanıza yardımcı olacak beş tavsiye:

  1. İstendiğinde temanızı, eklentilerinizi ve WordPress’in kendisini her zaman güncelleyin . Bu, sitenizin güvenlik açıklarına maruz kalmamasını sağlar.
  2. Varsayılan yönetici kullanıcı adını kullanmayın ve güçlü bir şifre seçin . Güvenlik ihlalleri söz konusu olduğunda bunlar iki yaygın zayıf noktadır .
  3. Yalnızca ihtiyacınız olan eklentileri yükleyin ve artık kullanmadığınız sürümleri kaldırdığınızdan emin olun. Bu güvenliğe yardımcı olur ve kaynak kullanımını minimumda tutabilir.
  4. Sitenizi tamamen özelleştirmek için WordPress’in varsayılan ayarlarında değişiklik yapın . Buna kalıcı bağlantılarınızı ayarlama, marka bilinci oluşturma ve daha fazlası dahildir.
  5. Son olarak, bir ‘alt tema’ oluşturmanızı ve güvenlik nedenleriyle buradaki düzen ve tasarım değişikliklerini test etmenizi öneririz. Canlı sitenizde veya ‘ana’ temanızda değişiklik yapmak trafik seviyenizi olumsuz etkileyebilir.

Bu görevler biraz pratik gerektirebilir. Ancak, WordPress ile daha rahat edindikçe yakında ikinci doğa olacaklar. Alternatif olarak, zaman kazandıran diğer kaynaklarımızdan bazılarına göz atabilirsiniz. 

Örneğin, kendi Akıllı Eklenti Yöneticimizi oluşturduk , böylece olası felaketlerden kaçınabilir ve eklentilerinizi güvenli bir süreçle güvenle güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, müşterilerimize WordPress için otomatik güncellemeler ve yamalar sunuyoruz . 

WordPress Hakkında Sık Sorulan Sorular (SSS)

Tabii ki, birçok WordPress yeni başlayanın platform hakkında soracak birçok soruları var. Soru sormak çok önemlidir, ancak nereye bakacağınızı bilmiyorsanız doğru cevapları bulmak zaman alabilir.

Bu yayının tamamındaki temel bilgilerin çoğunu ele aldık. Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere merak edebileceğiniz birkaç soru daha var:

WordPress’e nasıl menü ekleyebilirim ?

WordPress sitenize bir menü eklemek için Görünüm> Menüler’e gitmek istersiniz . Burada Menü kontrol paneline erişebilirsiniz .

Bu, menüde görünmesini istediğiniz şeyi özelleştirebileceğiniz yerdir. Sayfaları, yayınları, kategorileri, dış bağlantıları ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Ancak temalar, menülerin nerede görüntülenebileceğine göre değişir. Bu, Görünüm> Özelleştirici> Menüler aracılığıyla ele alınır .

Temanıza bağlı olarak, belirli stil ayarlamaları yapabilirsiniz. Ayrıca, menünün içeriğinde hızlı bir değişiklik yapmak istiyorsanız, bunu Özelleştirici’den de yapabilirsiniz.

Sitemdeki yorum spam’lerini nasıl durdurmalıyım ?

Web sitenizdeki spam yorumları yönetmek için eklentilerin ve manuel eforun bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Örneğin, Akismet Anti-Spam eklentisi başlamak için iyi bir seçenektir. 

Bu, spam yorumlarını filtrelemeyle ilgili bazı işleri otomatikleştirmenize yardımcı olabilir. Blogunuzu, web sitenizde yayınlanmadan önce tüm yorumların incelenmesini gerektirecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Zaman alırken, bu size çok fazla gözetim sağlar.

WordPress web sitemi nasıl hızlandırabilirim ?

Web sitenizin hızını artırmak için çeşitli yollar vardır. İlk işletme siparişiniz büyük olasılıkla sayfa performansınızı değerlendirmek olmalıdır . 

Bir şeyi nelerin sürükleyebileceğini anladıktan sonra uygun düzeltmeyi uygulayabilirsiniz. Bu, görüntüleri daha verimli bir şekilde iletmek için bir İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanmayı içerebilir. Ayrıca, daha hızlı teslimat için sayfaları önbelleğe almak için bir eklenti kullanmanız gerekebilir.

WordPress Becerilerinizi Geliştirmek

Bir web sitesini nasıl kuracağınızı ve özelleştireceğinizi öğrendikten sonra bile, WordPress hakkında öğrenilecek her zaman yeni bir şey vardır. Aslında, WordPress’in ne sıklıkta güncellendiği göz önüne alındığında, platforma her zaman yeni işlevler ekleniyor.

Devam etmek için bir veya daha fazla WordPress bloguna veya bültenine abone olmak akıllı bir fikirdir. Bu, parmağınızı WordPress’in ‘nabzında’ tutmanıza yardımcı olacak ve son dakika haberlerinin gelen kutunuza ulaşmasını sağlayacaktır.

Google, WordPress ile ilgili bir sorunuz olduğunda arkadaşınız olacak, çünkü hemen hemen her konuda size yardımcı olacak çok sayıda makale var. Ancak, iyi uzmanlar (elbette) gelişiminizi hızlandıracağından, gerçek uzmanlarla çalışan saygın sitelerden tavsiye aldığınızdan emin olmak istersiniz .

Ozan Tok
Ozan Tok
ozantok.net

Merhaba ben Ozan Tok 2019 Yıllında Web Tasarım bölümünden mezun oldum ve uzun zamandır Web işleri ile ilgileniyorum bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve 2020 yılında Profesyonel olarak sektöre atıldım ve kendi projem olan ozantok.net projemi başlattım ve devam ettirmekteyim, Sosyal Medya alanında Profesyonel destek sunmaktayım. Sizin de profesyonel bir yardıma ihtiyacınız varsa hemen benimle iletişime geçebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *