2020'deki En Popüler Ücretsiz ve Ücretli cPanel Alternatifleri

2020’deki En Popüler Ücretsiz ve Ücretli cPanel Alternatifleri

Başlangıçta, cPanel’in satın alınabilirliği, WordPress kariyerine yeni başlayan yeni kullanıcıların ilgisini çekti. Ama şimdi, cPanel’in fiyatı aynı olmadığından işler değişti. Fiyat artışı, kullanıcıları cPanel’den geçiş yapmak istediklerinde nihayetinde barındırma sağlayıcılarını kendi platformlarını başlatmaya yönlendiren cPanel alternatiflerini arama mecburitinde bıraktı. Yeni bir örnek, WordPress web sitenizi yönetmek için bir platform sunduğu kendi yönetilen WordPress barındırma hizmetini yayınlayan SiteGround’dur.

Bu makalede, ihtiyaçlarınıza en uygun platforma geçebilmeniz için doğru kararı vermenize yardımcı olacak en iyi cPanel alternatiflerini inceleyeceğim. Bu platformlardan bazıları işlevlerde benzerdir ve bazıları diğerinden daha iyidir, ancak cPanel alternatiflerine bakmaya başlamadan önce, cPanel’i ve neden alternatiflerine tam olarak ihtiyacınız olduğunu tam olarak anlamamız gerekir.

CPanel nedir?

cPanel, kullanıcıların web sitelerini web tabanlı bir arayüzden yönetmelerini sağlayan popüler bir web barındırma kontrol panosudur. GUI ve bir dizi araç ile Linux sunucunuzu kontrol edebilir ve barındırma yönetimi sürecini basitleştirebilirsiniz. Ayrıca web sitesi olmayan teknisyenler için basit ve kolay hosting hizmeti sağlar.

cPanel, sunucunun çeşitli yönlerini denetlemek için kullanılan yönetici kullanıcılarından normal kullanıcılara kadar farklı erişim düzeyleri sunan katman yapısı denetimini kullanır. Ayrıca veritabanlarını, etki alanı adlarını, yedekleri ve posta hesaplarını yönetme özelliğini içeren bir dizi özelliğe sahip bir WordPress barındırma planı sunar.

Şüphesiz, cPanel kontrol paneli, kullanıcılarına teknik beceri olmadan yönetme kolaylığı sağlar, bu yüzden kullanıcılarını alternatiflerini aramaya zorlayan sebep nedir? Onlara bir göz atalım!

CPanel Alternatiflerini Aramak İçin Nedenler?

CPanel alternatiflerini aramak için sayısız neden var, ancak insanların taviz vermek istemeyeceği faktörleri düşündüğüm ana faktörlerden bazılarını vurgulamak istiyorum:

  1. Fiyatlandırma
  2. Verim
  3. Güvenlik
  4. sınırlama

1. Fiyatlandırma

Fiyatlandırma, insanların cPanel alternatiflerini aramasının en belirgin nedenlerinden biridir, çünkü geçmişte cPanel, özellikle sınırlı bir bütçeye sahip yeni başlayan geliştiriciler olmak üzere çok sayıda kullanıcıyı çeken daha ucuz planlara sahipti. Şimdi, kullanıcılar daha ucuz çözümler arıyor ve bunların birçoğunun mevcut olması şaşırtıcı değil.

2. Performans

cPanel, herhangi bir platform ve uygulama ile uyumlu olan Apache web sunucusunu kullanır, ancak NGINX web sunucusuna kıyasla daha fazla yükleme süresi ile sonuçlanan çok fazla RAM tüketir. cPanel ayrıca performansın bir dezavantajı olan NGINX web sunucusunu resmi olarak desteklememektedir.

Ayrıca, cPanel, sonuçta performans sorunlarıyla sonuçlanan kullanıcıların gerçekten ihtiyaç duymadığı birçok özellik ve hizmetle entegre edilmiştir.

3. Güvenlik açıkları

cPanel, web sunucusu için en yaygın kullanılan kontrol panelidir ve ayrıca bilgisayar korsanları için en popüler hedeflerden biridir. Bildiğimiz gibi, cPanel bir sunucu ve bir kullanıcı arasında orta bir rol oynar, bu da bilgisayar korsanlarının kolayca sunucudan yararlanabilir ve tüm sunucu verilerine erişebileceği anlamına gelir. Bu nedenle, güvenlik açıkları artmazsa cPanel’inizi en son sürüme güncellemeniz gerekir.

Ayrıca, cPanel Linux sistemine tam erişim sağladığı için saldırılara daha yatkındır.

4. Sınırlama

cPanel, düşük site trafiğine sahip küçük ölçekli işletmeler için tasarlanmıştır, ancak işletmeniz trafiğinizle birlikte büyümeye başladığında, cPanel gerekli değeri sağlayamaz. Çoğunlukla, büyük bir web sitesi bu sınırlamaya muzdarip çünkü bir çok web barındırma işinizle aynı hızda büyümek önemlidir. Yavaş web sitesi hızı, artan kesinti süreleri, 502 hataları, daha büyük web sitelerine sahip cPanel kullanıcıları tarafından bildirilen yaygın sorunlardan bazılarıdır.

Çözüm? Nginx! Daha büyük web siteleri, Apache ile karşılaştırıldığında daha az RAM tükettiği için NGINX’te daha hızlı ve daha sorunsuz çalışır.

En İyi cPanel Alternatifleri

Daha fazla veya daha az benzer özellik sağlayan birkaç cPanel alternatifi var, ancak sizin için en iyi 6 cPanel alternatifini seçtim:

  1. Španěl
  2. Webmin’de
  3. Plesk
  4. Ajenti
  5. ISS yapılandırması
  6. st cPanel Alternatif – Yönetilen WordPress Hosting

1. Španěl

SPanel , sunucunuzu, e-postalarınızı, WordPress kurulumlarınızı yönetmek ve yedeklemeler, güvenlik ve daha pek çok şeyle ilgilenmek için kullanabileceğiniz bir “hepsi bir arada” bulut platformudur. ScalaHosting Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilmiştir ve yönetilen VPS hizmetlerinden herhangi biriyle birlikte ücretsiz olarak gelir. CPanel ile çok benzer bir arayüze sahiptir ve yeni işlevsellik öğrenme havasında olmayanlar için SPanel mükemmel bir seçimdir. Bunun da ötesinde, Nginx, OpenLiteSpeed ​​gibi cPanel’in eksik olduğu ücretsiz entegrasyonlara sahiptir ve cPanel’in WHM’sine benzer bir yönetim modülüne sahiptir.

Ayrıca SShield adı verilen ve Imunify gibi ancak ücretsiz olan kendi gelişmiş siber güvenlik sistemine sahiptir. WordPress sevenler için, 1 tıklamalı entegre bir yönetici var.

Španěl Arayüzü

SPanel’den geçiş, SPanel onunla tamamen uyumlu olduğu için gerçekten kolaydır ve sınırsız sayıda web sitesini ücretsiz olarak aktarabilirsiniz.

 2. Webmin

Webmin , kullanıcıların web sunucularını kolaylıkla yönetmelerine yardımcı olan zengin özelliklere sahip bir arayüz sunan en iyi cPanel alternatiflerinden biridir. Bant genişliğini izlemenizi, kullanıcıları yönetmenizi, cron işleri kurmanızı ve çok daha fazlasını yapmanızı sağlayan modüller ile bir Linux sistemini yönetme sürecini basitleştirir.

Webmin Arayüzü

Webmin, web sitelerini yönetmeye yeni başlayaniçin de uygun, modern ve kullanımı kolay bir web arayüzü ile birlikte gelir.

Sisteminizde kolayca hesap oluşturabilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Ayrıca, veritabanlarını, tabloları ve diğer alanları da yönetebilirsiniz. Ayrıca Linux Güvenlik Duvarı, Disk Kotaları, Yazılım Paketleri ve daha birçok zengin özellik sunar.

3. Plesk

Plesk sadece cPanel’in yakın bir rakibi değil, aynı zamanda mevcut pazardaki en popüler ikinci barındırma paneli. Plesk, en kullanıcı dostu arayüzü sunan harika bir cPanel alternatifidir. Kusursuz bir kullanıcı deneyimine sahip olması endüstride popülerdir ve birçok geliştirici sadece bu nedenle Plesk’e geçer.

Plesk Arayüzü

Plesk, Windows desteği sunan tek web tabanlı kontrol panelidir. Bununla birlikte, cPanel sadece birkaç Linux dağıtımını desteklediğinden cPanel’den tam bir kontrast olan Linux Debian ortamını da destekler.

İlginç olan, Plesk ile cPanel’e sahip olan şirketin aynı olmasıdır. Bu, her iki projenin geleceği hakkında her zaman birçok spekülasyon yarattı.

4. Ajenti

Ajenti , küçük projeler için ideal olan ücretsiz bir cPanel alternatifidir. Sıklıkla kişisel projeler yürüten bir geliştiriciyseniz, Ajenti sizin için mükemmel bir platformdur. Tamamen açık kaynaklıdır ve bir dizi Linux dağıtımını destekler.

Atenji Arayüzü

Harika bir cPanel alternatifi olduğu kanıtlanmış hafif bir platformdur. Sunucunuz için ek bir güvenlik katmanı ekleyen güvenlik duvarı koruması ile birlikte gelir. İzleme ve analitik, veri meraklıları için mükemmel bir çözüm haline getirir.

5. ISPconfig

ISPconfig ücretsiz bir cPanel alternatifidir ve en popüler cPanel alternatiflerinden biri olmuştur. Sadece küçük bir bükülme ile benzer bir dizi özellik sunar. ISPConfig, birden çok sunucuyu tek bir panelden yönetmenizi sağlar. Açık kaynak kodludur ve cPanel alternatiflerini kullanmakta serbesttir.

ISPconfig Arayüzü

Debian, Ubuntu ve CentOS için destek sunar ve bu da onu çeşitli kullanıcılar için cazip hale getirir.

6. En İyi cPanel Alternatif – Yönetilen WordPress Hosting

Son olarak, Yönetilen WordPress hosting, WordPress sitenizi kolayca yönetebileceğiniz cPanel destekli barındırma için en iyi alternatiftir. Bu sadece zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda sunucunuzla ilgili görevleri ve sorumlulukları yönetme zahmetinden de kurtarır. En iyi yanı, hem WordPress hem de sunucunuzun tek tıklamayla dağıtılmasını sağladığı için, yönetilen bir WordPress barındırma yoluyla uygulamanızı yönetmek için herhangi bir teknik beceriye veya uzmanlığa ihtiyacınız olmamasıdır.

Yönetilen bir WordPress barındırma size gelişmiş bir düzey sunar:

  • Güvenlik
  • Otomatik Yedeklemeler
  • Sorunsuz Hosting
  • Teknik uzmanlık
  • İşletmenin Ölçeklenebilirliği
  • Esneklik
  • Kullanıcı deneyimi

WordPress barındırma yönetiminin neden en iyi cPanel alternatifi olduğunu ve bunun bir işletme sahibi olarak size nasıl fayda sağlayabileceğini görelim.

  1. Yönetilen WordPress hosting, daha iyi performans, ölçeklenebilirlik ve çalışma süresi sağlayan WordPress kullanıcıları için harika bir web ortamı sağlar.
  2. Destek mühendisleri ve uzmanlar, WordPress ile ilgili konularla yalnızca günlük olarak ilgilenirken, yönetilen WordPress barındırma daha iyi bir destek hizmeti sağlar, bu da sorun çözme becerilerini geliştirerek yüksek kaliteli yanıtlar verir.
  3. Yönetilen WordPress barındırma, sitenizi güçlü özel gösterge tabloları aracılığıyla yönetmek için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Bu, tipik cPanel cihazınızdan hoş bir değişiklik sağlar ve genellikle daha düzgün, daha hızlı ve kullanımı daha sezgiseldir.
  4. Yönetilen WordPress hosting, ek ücret ödemeden WordPress siteleriniz için otomatik yedeklemeler sağlar. WordPress site verilerinizi kaybetmeniz durumunda, yönetilen WordPress barındırma özü olan birkaç tıklama ile kolayca kurtarabilirsiniz. Ancak, cPanel destekli barındırmada bu hizmet daha yüksek planlara dahildir.
  5. Yönetilen WordPress barındırma, diğer cPanel tabanlı barındırma sağlayıcılarına kıyasla daha güvenli bir ortam sağlar ve güçlü bir WordPress yönetici parolası uygulamak, sorunları olduğu bilinen bazı eklentileri yasaklamak gibi ek önlemler sağlar ve büyük olasılıkla yardım sağlama konusunda uzmanlığa sahiptir. siteniz saldırıya uğradı.

En iyi cPanel Alternative’a bir göz atalım – Yönetilen WordPress Hosting sağlayıcıları:

  1. Cloudways
  2. WP motoru
  3. Kinsta

1. Bulut Yolları

Cloudways popüler bir yönetilen WordPress barındırma platformudur. Sunucunuzu ve uygulamanızı yönetmenizi sağlayan son teknoloji ürünü bir platform sunduğu geliştiriciler, blogcular, ajanslar ve e-Ticaret mağazaları için benzersiz bir değer teklifine sahiptir. Optimize edilmiş WordPress örnekleri ile 40’tan fazla global konuma bulut sunucularını kolayca dağıtabileceğiniz yönetilen bir bulut barındırma platformudur. Cloudways 7/24 destek, Ücretsiz otomatik yedeklemeler (uygulama ve sunucu seviyesi), HTTPS yönlendirmeleri, ücretsiz SSL sertifikaları, Sunucu izleme ve çok daha fazlası gibi çok güçlü özellikler sunar.

2. WP motoru

WPengine , kusursuz desteği ve yıldırım hızında sunucuları ile sektörde bilinir. Bunlar, yönetilen WordPress hosting endüstrisindeki öncülerden biridir ve o zamandan beri en üst sıradadır. Wp motoru, hosting deneyiminizi mükemmel hale getirmek için mükemmel güvenlik, esnek çözüm ve diğer birçok güçlü özellik sağlar.

3. Kinsta

Kinsta , bloktaki yeni barındırma çözümlerinden biridir, ancak hızlı bir şekilde çok fazla yer kapladılar ve şimdi WP Engine ve Cloudways ile yakın rekabet ediyorlar. Temel sloganları, otomatik yedekleme, 7/24 destek, izleme ve diğer birçok gelişmiş özellik gibi harika özelliklere sahip, yüksek trafikli ve zorlu siteler için yüksek performans sağlamaktır.

Ozan Tok
Ozan Tok
ozantok.net

Merhaba ben Ozan Tok 2019 Yıllında Web Tasarım bölümünden mezun oldum ve uzun zamandır Web işleri ile ilgileniyorum bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve 2020 yılında Profesyonel olarak sektöre atıldım ve kendi projem olan ozantok.net projemi başlattım ve devam ettirmekteyim, Sosyal Medya alanında Profesyonel destek sunmaktayım. Sizin de profesyonel bir yardıma ihtiyacınız varsa hemen benimle iletişime geçebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *