Tüm WordPress eklentilerini devre dışı bırakmanız gerekiyor, ancak WordPress yönetici alanına erişemiyor musunuz?
WordPress sorun giderme sırasında, genellikle tüm eklentileri devre dışı bırakmanız ve ardından tek tek yeniden etkinleştirmeniz önerilir. Ancak eklentileri devre dışı bırakmak için WordPress yönetici alanına erişemezseniz ne olur?
Bu makalede, wp-admin alanına erişemediğinizde tüm WordPress eklentilerini nasıl devre dışı bırakacağınızı göstereceğiz.
Temel olarak, yönetici alanına erişmeden eklentileri devre dışı bırakmak için yaygın olarak kullanılan iki yöntem vardır. Size her ikisini de göstereceğiz ve sonra daha kolay görünen birini seçebilirsiniz.
Yöntem 1. FTP Kullanarak Tüm WordPress Eklentilerini Devre Dışı Bırakma
Bu yöntemde, bir FTP istemcisi veya WordPress barındırma kontrol panelinizde dosya yöneticisi seçeneğini kullanmanız gerekir .
Daha önce FTP kullanmadıysanız, WordPress’e dosya yüklemek için FTP’yi nasıl kullanacağımızı görmek isteyebilirsiniz .
İlk olarak, FTP istemcisini veya cPanel’deki Dosya Yöneticisi’ni kullanarak web sitenize bağlanmanız gerekir. Bağlandıktan sonra, / wp-content / klasörüne gitmeniz gerekir.
Wp-content klasörünün içinde, plugins adlı bir klasör göreceksiniz. WordPress, web sitenize yüklenmiş tüm eklentileri depoladığı yerdir.
Eklentiler klasörünü sağ tıklamanız ve Yeniden adlandır’ı seçmeniz gerekir. Ardından, plugins klasörünün adını istediğiniz herhangi bir adla değiştirin. Örneğimizde buna “plugins.deactivate” adını vereceğiz.
Bunu yaptıktan sonra, tüm eklentileriniz devre dışı bırakılacaktır.
Temel olarak, WordPress eklenti dosyalarını yüklemek için eklenti adı verilen bir klasör arar. Klasörü bulamadığında, veritabanındaki etkin eklentileri otomatik olarak devre dışı bırakır.
Genellikle, bu yöntem yönetici alanınızdan kilitlendiğinizde kullanılır . Sorun eklentilerinizdeyse, WordPress yönetici alanınıza giriş yapabilmeniz gerekir.
WordPress yönetici alanı içindeki Eklentiler sayfasını ziyaret ederseniz , şimdi devre dışı bırakılan tüm eklentiler için bildirimler görürsünüz.
Ayrıca tüm eklentilerinizin kaybolduğunu da fark edeceksiniz. Endişelenmeyin, hepsi güvenlidir ve bunları kolayca geri yükleyebilirsiniz.
FTP istemcinize geri dönün ve / wp-content / klasörüne gidin. Buradan, “plugins.deactivate” klasörünü yeniden eklentilere yeniden adlandırmanız gerekir.
Artık WordPress yönetici alanı içindeki Eklentiler sayfasına geri dönebilir ve siteniz tekrar bozulana kadar bir kerede bir eklentiyi etkinleştirebilirsiniz.
Hangi noktada, soruna hangi eklentinin neden olduğunu tam olarak bileceksiniz. Daha sonra bu eklentiyi FTP kullanarak sitenizden silebilir veya eklenti yazarından destek isteyebilirsiniz.
Yöntem 2. phpMyAdmin kullanarak Tüm Eklentileri Devre Dışı Bırakma
Bize göre FTP yöntemi kesinlikle daha kolaydır, ancak phpMyAdmin kullanarak tüm WordPress eklentilerini devre dışı bırakabilirsiniz .
Önemli: Herhangi bir şey yapmadan önce, lütfen tam bir veritabanı yedeklemesi yaptığınızdan emin olun . Bir şeyler ters giderse, bu kullanışlı olacaktır.
Ardından, web barındırma kontrol panelinize giriş yapmanız gerekecektir. Bu örnekte, size bir cPanel gösterge tablosu gösteriyoruz. Barındırma hesabınızın kontrol paneli farklı görünebilir.
‘Veritabanları’ bölümünün altındaki phpMyAdmin simgesini tıklamanız gerekir.
Bu phpMyAdmin’i yeni bir tarayıcı penceresinde başlatacaktır. Zaten seçili değilse, WordPress veritabanınızı seçmeniz gerekecektir. Bundan sonra, WordPress veritabanı tablolarını görebileceksiniz.
Gördüğünüz gibi, veritabanındaki tüm tabloların wp_
tablo adından önce öneki vardır. Tablolarınızda farklı bir veritabanı öneki olabilir .
Wp_options tablosuna tıklamanız gerekiyor. Wp_options tablosunun içinde, farklı seçeneklerin satırlarını göreceksiniz. ‘Active_plugins’ seçeneğini bulmanız ve yanındaki ‘Düzenle’ Bağlantısını tıklamanız gerekir.
Bir sonraki ekranda, option_value alanını a: 0: {} olarak değiştirmeniz ve ardından değişikliklerinizi kaydetmek için Git düğmesini tıklamanız gerekir.
Hepsi bu, phpMyAdmin kullanarak tüm WordPress eklentilerini başarıyla devre dışı bıraktınız. WordPress yönetici alanına erişmenizi engelleyen bir eklenti ise, şimdi giriş yapabilmeniz gerekir.
Bu makalenin WordPress’teki tüm eklentileri devre dışı bırakmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress verilerinizi güvende tutmak için en iyi WordPress yedekleme eklentileri listemizi görmek isteyebilirsiniz .