Wordpress

2020 En İyi 10 WordPress Yedekleme Eklentisi

Son zamanlarda, WordPress REST API’sinde bulunan bir hata nedeniyle birçok WordPress web sitesinin güvenliği ihlal edildi . Bu, “Hacked By SA3D HaCk3D” ve “Hacked By GeNErAL” gibi tahrif edilmiş içerik başlıklarına sahip birçok gönderiye neden oldu. WordPress yedekleme eklentileri önemlidir, çünkü web sitenize böyle bir şey olursa, önemli verileriniz korunur.

Web sitenizin düzenli kopyalarını çıkarırsanız bunu düzeltmek kolaydır ve bunu yapmanın en etkili yollarından biri en iyi WordPress yedekleme eklentilerini kurmaktır.

En İyi WordPress Yedekleme Eklentileri

Eklenti AdıPuanlarAktif Kurulumlar
UpdraftPlus WordPress Yedekleme Eklentisi4.8 / 51 + milyon
BackUpWordPress4,7 / 5200.000 +
WordPress Yedekleme Eklentisi – BlogVault4.3 / 520.000 +
Anlık Görüntü Pro by WPMU DEVN / A299712
VaultPressN / AN / A
Teksir – WordPress Geçiş Eklentisi4.9 / 51 + milyon
CYAN Yedekleme4.3 / 52000+
BackWPup – WordPress Yedekleme Eklentisi4.3 / 5600,000+
Dropbox’a WordPress Yedekleme3.8 / 570.000 +
BackupBuddyN / AN / A

Yedeklemeler Neden Önemlidir?

Web sitenizi güvende tutmak için çok şey yaparsınız. WordPress’in güncel kaldığından emin olun, eklentilerin ve temaların en son sürümünü yüklediniz ve Sucuri’niz var. Ancak, hepsi önleyici tedbirlerdir.

Web siteniz bir bilgisayar korsanı tarafından çöpe atıldığında kurtarma tek yolu olduğu için yedeklere sahip olmak önemlidir. Açıkçası, bir yedekten geri yüklemek, tüm web sitesini tekrar oluşturmaktan daha hızlı olacaktır.

Yani, güvende olun. Kopyalar oluşturun.

WordPress’de Yedekler Nasıl Oluşturulur?

İki yol vardır: Sitenizi yedeklemek için Manuel Yedeklemeler ve Eklenti Tabanlı Yedeklemeler. Manuel yedekleme harika bir çözümdür ancak biraz uzmanlık gerektirir. Eklentilere dikkat ederseniz, yedeklemeler için bir tane kullanmak kötü bir fikir değildir. Birçok eklenti, insan yardımı olmadan kopya oluşturmak için kullanılabilen otomatik ayarlarla birlikte gelir.

En İyi 10 WordPress Yedekleme Eklentisi

1. UpdraftPlus

WordPress’in Akismet ve Hello Dolly yerine yükleyicisiyle eşleşmesini istediğim bir eklenti olsaydı, UpdraftPlus benim en iyi seçimim olurdu. Bir milyondan fazla aktif kurulum ve neredeyse mükemmel derecelendirme (5 üzerinden 4,9) ile sahip olmak için mükemmel olanı.

UpdraftPlus ile, eklenti Amazon S3, Dropbox ve Google Drive’ı desteklediğinden kopyalanan dosyalarınızı bulutta saklayabilirsiniz. FTP aktarımı yoluyla yedeklemeleri istediğiniz bir sunucuda saklama seçeneğiniz de vardır.

UpdraftPlus Ücretlendirme: Ücretsiz (UpdraftPremium Personal 70 $  En fazla 2 site  )

Eklentinin ödemeniz gereken premium bir sürümü var. Ücretli sürümle, Updraft Vault’da 1 GB’lık bir özveri ile birlikte Microsoft OneDrive, SCP, WebDAV ve OpenStack Swift gibi daha fazla depolama seçeneği elde edersiniz. Güvenli FTP, klonlama ve uzaktan aktarım özellikleri de bu özelliğe dahildir. E-posta ve forum tabanlı destek mevcuttur. Fiyat, kaç siteyi kullanmayı planladığınıza bağlıdır ve 70 ila 145 $ arasında değişmektedir.

2. BackUpWordPress

BackUpWordPress Yedekleme WordPress Eklentileri

İsim parlak ve bu da popüler bir seçenek. 5 üzerinden 4.7 puan aldı. Bunun arkasında iyi bir neden var. Eklenti düşük bellek kullanımına sahiptir, bu da onu paylaşılan kaynaklara sahip ortamlar için ideal kılar.

BackUpWordPress tam site yedekleme eklentisidir, yani önemli olan her şeyin bir kopyasını yapar ve sağlanan programınıza göre yapar.

Yedeklemelerinizin Dropbox veya Google Drive’da depolanmasını istiyorsanız, ödeme yapmanız gerekir. Ancak, bu eklentiyi kullanmanın kolaylığını seviyorsanız fiyat değer.

3. BlogVault

BlogVault üst Yedekleme WordPress Eklentisi

Bu para ödeniyor, ancak mükemmel destek ile geliyor. Şu anda 4.5 yıldız derecelendirmesi ile blogVault küçük bir öğrenme eğrisine sahiptir, ancak buna değer. Eklenti, otomatik günlük yedeklemeleri istediğiniz şekilde sunar. Hizmet, site dışındaki kopyaları tutar; bu nedenle kopyalarınızı kaybetme konusunda endişelenmeyin. Planlar site başına 9 $ ‘dan başlıyor ve depolama kapasiteleri ile de sınırsız planlar var

En verimli şekilde, e-posta tabanlı destek alırsınız. Son fakat en az değil, hizmet büyük web siteleri için artımlı yedeklemeler sağlar.

4. Anlık Görüntü Pro

Wordpress için Snapshot Pro Yedekleme Eklentisi

Bazen, resmi WordPress veri havuzunun dışında gerçekten iyi şeyler elde edersiniz. Yedeklemeler söz konusu olduğunda, WPMU DEV’den bu WordPress yedekleme eklentisi belki de sektördeki en iyisidir. Snapshot Pro , hem yerel hem de bulut sunuculara manuel ve otomatik tam site kopyaları oluşturur. Bu, denemenize yardımcı olur.

Yerel yedeklemeler, bir kopya aynı anda bulut tabanlı bir site dışı depolama alanı olan WPMU DEV Hub’da depolandığından herhangi bir veri kaybından korkmanıza gerek kalmadan bir değişikliği hızlı bir şekilde geri almanıza olanak tanır. Şimdilik, her hesap 10 GB alan kaplıyor. Ayrıca ek bulut depolama seçeneği de elde edersiniz. Kopyaları FTP veya SFTP üzerinden indirebilirsiniz.

Web siteniz için bir Time Machine sahip oldukları iddiası oldukça doğrudur. Eklenti, ayrıntılı denetimlere sahip verimli bir yedekleme sistemi gibi çalışır.

5. VaultPress (Jetpack ile)

Bu, WordPress ve Jetpack’in arkasındaki güç olan Automattic Inc.’ten doğrudan gelen bir hizmettir. Şimdi, VaultPress’i kullanmak için Jetpack’i yüklemeniz ve ardından bir plana abone olmanız gerekir. Aylık 3,95 $ kadar az bir ücret karşılığında, kopyaların site dışında bir yerde saklandığı birinci sınıf bir yedekleme ve güvenlik hizmeti alacaksınız. İsterseniz, WordPress yöneticisinden bir kopya indirebilirsiniz.

6. Teksir

Duplicator , 900.000’den fazla etkin yüklemeye sahip en çok indirilen WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. Eklentinin genel puanı 4,9’dur ve bunun arkasında sağlam nedenler vardır. Eklenti yalnızca verilerinizi yedeklemekle kalmaz, aynı zamanda tüm web sitenizi bir konumdan diğerine çoğaltır. Birincil web sitesi hatası durumunda son derece kullanışlıdır.

Ancak, eklenti bazı teknik bilgiler gerektirir. Dolayısıyla, geliştirme ve diğer teknik özelliklerde sağlam değilseniz, bu eklentiden en iyi şekilde yararlanmak için bir profesyonel kiralamak isteyebilirsiniz.

7. CYAN Yedekleme

Yedekleme ihtiyaçlarınız için süper etkili olan başka bir yetersiz yedekleme eklentisi. CYAN Yedekleme saatlik, günlük, haftalık ve aylık yedeklemeleri destekler. Birkaç saat sonra web sitenizin yedeklerini almak istiyorsanız, bu eklenti tam size göre. Eklenti ayrıca hangi verileri yedeklemek istediğinizi veya yedeklemek istemediğinizi belirtmenize olanak tanır.

8. BackWPup

BackWPup en iyi WordPress yedekleme eklentisi

500.000’den fazla etkin yüklemeye sahip popüler bir yedekleme eklentisi. Eklenti, içerik dahil tüm kurulumunuzu kaydeder ve Dropbox, S3, FTP ve daha fazlasında harici bir yedek oluşturur. Geri yükleme işlemi yalnızca bir .zip dosyasına ihtiyacınız olduğunda çok kolaydır.

BackWPup ücretsizdir ancak geliştirici, ücretsiz sürümün pro sürümü kadar etkili olmayacağını önerir. Profesyonel özellikler arasında Google Drive ve Amazon Glacier yedeklemeleri bulunur.

9. Dropbox’a WordPress Yedekleme

Adından da anlaşılacağı gibi, yedekleme çözümü Dropbox ile çalışır. 100.000’den fazla indirmeye sahip çok iyi bilinen bir yedekleme eklentisi. Bu eklentinin çalışması için bir Dropbox hesabınızın olması gerekir. Eklenti ücretsizdir ancak verileriniz 2 GB’ı aşarsa size maliyeti olacaktır. Kurulum mümkün olduğu kadar kolaydır. Eklentinizi Dropbox ile yetkilendirmeniz yeterlidir ve verileriniz yedekleme işlemini otomatik olarak başlatır.

Eklenti ayrıca ek işlevlere sahip premium bir sürüme sahiptir ve aynı zamanda birden çok dilde destek sağlar

10. BackupBuddy

Muhtemelen WordPress için en iyi premium yedekleme eklentisi. Her zamanki özelliklerin yanı sıra, bir yedekleme eklentisine sahip olan BackupBuddy , WordPress web sitenizi istediğiniz şekilde yedeklemek için özel olarak oluşturulabilen bir eklentidir . Web sitenizi günlük olarak, haftalık yüklemelerinizi ve eklentilerinizi aylık veya başka bir kombinasyonla yedeklemeyi seçebilirsiniz.

Arayüz kullanıcı dostu ve kolayca anlaşılabilir. Bu eklentinin birkaç dakika içinde neler yapabileceğini anlayabilirsiniz.

Web Sitesi Yedeklemeleri için En İyi Uygulamalar

Yukarıdaki WordPress yedekleme eklentilerini kullanarak web sitenizi yedekledikten sonra , sitenizi güvenli ve güvenli hale getirmek için birinci aşamayı geçtiniz . Web sitesi verilerinizi beladan uzak tutmak istiyorsanız afet yönetimi şarttır.

İşte izlemeniz gereken en iyi afet yönetimi uygulamaları

WordPress Web Sitenizi Yedekleyin

Şimdiye kadar, web sitenizi yedeklemenin önemini anlamış olmalısınız. İster WordPress yedekleme eklentileri ile yapın, ister manuel olarak yapmaya karar verin, web sitenizi yedeklemenin öncelik listenizde olması gerekir.

Yedeklemeyi Amazon S3 gibi en güvenli yerlerde saklamış olsanız bile, sabit diskinizde web sitenizin çalışan bir yedeğine sahip olmalısınız. Bunun nedeni, mutlak en kötü durum durumunda sizinle çalışan bir yedeğiniz olması gerektiğidir.

Dosyaları Geri Yüklemenin Yerine Değiştir

WordPress beyaz ekran ölümü , WordPress’te fuctions.php dosyasıyla uğraşmanın neden olduğu yaygın sorunlardan biridir . İlk düşünceniz tüm web sitenizi geri yüklemek olacaktır. Ancak, web sitenizi geri almak için çok daha uygun bir yolu vardır ve bu messed ups.php dosyasını değiştirmek için.

Yapmanız gereken tek şey kişisel yedeklemelerinize erişmek, çalıştığı tarihe kadar function.php dosyasını bulmak ve FTP kullanarak yedekleme dosyası üzerine yazmaktır .

Geri Yüklemeden Önce Düşün

Web sitenizin tamamını geri yüklemek, web sitenizi geri almak için yapmanız gereken son şey olmalıdır. Normalde, barındırma sağlayıcınız web sitenizin günlük yedeğini oluşturur. Bu durumda, en çok kaybedeceğiniz web sitesi verilerinizin 24 saatidir. Bunun için web sitenizin tamamını geri yüklemenize gerek yoktur.

Kopyalarınızı Yakın Tutun

Dikkatli olmak acıtmaz. Web sitelerinizin kopyalarını oluşturun ve istediğiniz kadar kopya oluşturun, ancak kopyalarınızı asla web sitelerinin barındırıldığı sunucularda saklamayın. Bunları Dropbox veya Google Drive gibi bulut depolama hizmetlerinde tutmalısınız. Mümkünse, aynı kopyaları farklı çevrimiçi sürücülerde saklayın. Bu işlem otomatikleştirilebilir.

Bu şekilde yedeklerinizi kaybetme şansınızı neredeyse sıfıra indirirsiniz.

Son sözler

Web sitenizin verilerini yedeklemek, işletmenizin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Bu yazıda, en iyi WordPress yedekleme eklentilerini ele aldık ve ayrıca herhangi bir web sitesi için yedeklemenin neden önemli olduğuna biraz ışık tuttuk.

Bu listede bulunmayan başka bir WordPress yedekleme eklentisi biliyorsanız, yorumlarda bana bildirin veya [email protected] adresinden bana ulaşın

Sıkça Sorulan Sorular

S1. WordPress Yedekleri Nasıl Geri Yüklenir?

  • CPanel Hesabınıza giriş yapın
  • Yedekle seçeneğini bulun ve seçin
  • “MySQL veritabanı yedeklemesini geri yükle” seçeneğini bulun
  • “Dosya seç düğmesi” ne gidin ve sabit diskten yedekleme dosyası seçin
  • Yükle düğmesine tıklayın

S2. Hangi WordPress dosyalarını yedeklemeliyim?

  • Temel WordPress Dosyaları
  • Wp-içerik Klasöründeki dosyalar (temanız, eklentileriniz ve yüklemeleriniz)
  • WordPress yapılandırma dosyaları
  • WordPress Veritabanınız

Q3. WordPress’i cpanel veya FTP olmadan nasıl yedekleyebilirim?

  • WP dosya yöneticisi eklentisini yükle
  • Yükledikten sonra etkinleştir’i tıklayın.
  • Eklentiyi yapılandırmak için WordPress yöneticinizin kenar çubuğundaki WP dosya yöneticisini tıklayın
  • ‘Filemanager Varsayılan ev konumu’ nu “../” olarak ayarlayın,
  • Tüm onay kutularını işaretleyin

S4. S3’e WordPress Yedeklemesi Nasıl Yapılır?

WordPress web sitenizi Amazon S3’e yedeklemek için, bu depolama hizmetini sunan bir yedekleme eklentisi seçin. BackWPup, S3 depolama hizmeti sunan en iyi WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. Bu eklentiyi yükleyin ve tercih ettiğiniz depolama cihazı olarak Amazon S3’ü seçin, web siteniz S3’e yedeklenecektir.

Ozan Tok

Merhaba ben Ozan Tok 2019 Yıllında Web Tasarım bölümünden mezun oldum ve uzun zamandır Web işleri ile ilgileniyorum bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve 2020 yılında Profesyonel olarak sektöre atıldım ve kendi projem olan ozantok.net projemi başlattım ve devam ettirmekteyim, Sosyal Medya alanında Profesyonel destek sunmaktayım. Sizin de profesyonel bir yardıma ihtiyacınız varsa hemen benimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu