Bu, WordPress için SEO dizisinin ikinci taksitidir. Gelen önceki taksit , ben terimini Arama Motoru Optimizasyonu tanımlanmış ve önemini vurgulamıştır. Bu taksitte, WordPress SEO temellerini tartışacağım.
WordPress, internetteki en popüler CMS’dir. Kişisel bir blogdan çevrimiçi mağazalara ve kurumsal portallara kadar her şeyi güçlendirir. Bu büyük kullanıcı tabanının önemli bir nedeni, WordPress’in daha iyi SERP sıralamaları için optimize edilmesi kolay olmasıdır. WordPress geliştiricileri ve yöneticileri minimum çabayla Google’da ve diğer arama motorlarında iyi bir konuma sahip olabilir.
WordPress SEO İlgili Seçenekler
WordPress web sitenizi arama motorları için optimize etme sürecindeki ilk adım, aşağıdaki seçenekleri ve ayarları kontrol etmek ve ayarlamaktır (gerekirse).
Web Sitesinin Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin
Kontrol etmeniz gereken ilk şey, web sitenizin arama motorları tarafından görülebilir olup olmadığıdır. İçindeki bir onay kutusuAyarlarmenüsü arama motorlarının web sitenizi görüp göremeyeceğini belirler. Bu kontrol, yapım aşamasında web sitelerinin yanlışlıkla arama motorlarının sonuçlarında endekslenmemesini sağlar.
Bazı durumlarda, bu kontrol web sitesi yayınlandığında bile yerinde kalır. Böylece, yapmanız gereken ilk şey, arama motorunun düzgün bir şekilde web sitenizi herhangi bir sorun olmadan dizine alabilmesi için bu kutunun işaretli olmadığından emin olmaktır.
SEO Dostu URL Yapısı
URL yapısı, web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar ve arama motorları için önemlidir. SEO dostu bir URL, sayfanın içeriğini açıkça açıklar ve hem insan hem de arama motorları için okunması kolaydır.
Örnek :
Web sitenizde WordPress’in nasıl kurulacağını açıklayan bir sayfa olduğunu varsayalım. Bu sayfa için bir SEO dostu olmayan URL yapısı şöyle olacaktır:
www.siteismi-web.com.tr/?p=32506
Arama motorları bu URL’yi okumakta zorlanmasa da, bu URL’yi görüntüleyen kişilerin sayfanın içeriği hakkında hiçbir fikri yoktur. Hem arama motorları hem de insanlar için kolayca okunabilen SEO dostu bir URL yapısı:
http://www.siteismi-WEBSİTESİ.com/nasıl-için-yüklemek-wordpress
URL’lerinizde de anahtar kelimeler kullanmalısınız. Bu, çeşitli nedenlerle ilgilidir. URL’nizi sosyal medyada veya bir e-postada gören kişiler için içeriğinizin tanımlanmasına yardımcı olur.
İkinci olarak, kullanılan bağlantı metni yoksa açık URL’niz, içeriğinizin ne hakkında olduğunu gösteren bağlantı metni olarak işlev görür.
Üçüncüsü, URL’ler arama motoru sonuçlarında görünür ve araştırmalar , kullanıcıların arama motorundan bir bağlantıyı tıklamadan önce URL’leri düşündüklerini göstermiştir.
URL’nizdeki kelimeleri ayırmak istiyorsanız tire ve alt çizgi kullanın. Arama Motorları artık her ikisine de eşit davranıyor. Boşlukları da kullanabilirsiniz, ancak URL’lerde% 20 olarak garip bir şekilde görüntülendiğinden önerilmez, bu da iyi görünmez.
WordPress web sitesinin kalıcı bağlantı yapısını şu şekilde güncelleyebilirsiniz.
Ayarlar> Kalıcı Bağlantı’ya gidin. Posta adı seçeneğini belirleyin ve yapıyı değiştirin.
Uyarı: Mevcut sayfaların kalıcı bağlantılarını değiştirirken çok dikkatli olun, çünkü mevcut SEO sıralamaları için korkunç olan tüm sosyal bağlantılarınızı kaybedersiniz
WWW ve WWW dışı
URL ile ilgili başka bir seçenek www arasındadır (Http://www.example.com)http://www.örnek.com ) ve www olmayan (http://örnek.com).Arama motorlarının her iki adresi de ayrı web siteleri olarak gördüğünü unutmayın. Ancak, her iki URL yapısını seçmeyle ilgili web sitesi ile ilgili olumsuz bir sonuç yoktur.
Seçiminizi ayarlamak için şu adrese gidin: Ayarlar> Genel her ikisi için de tercih ettiğiniz URL yapısını ekleyin WordPress Adresi ve Site adresi.
Meta Başlık Etiketleri
Birçok kişi, hem sayfalar için hem de web sitesinde yayınlamak için çok önemli olan meta etiketleri göz ardı eder. Bu etiketler, yüksek SERP sıralamaları için gereklidir, çünkü bu etiketler, arama motoru sonuçlarında sayfanın içeriğine tek giriştir. Aşağıdaki iki resim, meta başlık ve meta açıklama etiketlerinin arama motoru sonuç listesindeki konumunu vurgular. İlk resim meta başlığı, ikinci etiket meta açıklaması gösterir:
Meta başlık, sayfa için kısa bir başlık verirken meta açıklama, sayfa içeriğinin kısa bir açıklamasını verir. Bu etiketlerin ikisi de<Head> sayfanın / yayının HTML’sinin bir bölümü. Her zaman web sitenizde yayınlanan her sayfanın ve yayının alakalı bir meta başlığına ve meta açıklamasına sahip olduğunuzdan emin olun.
Meta Başlık En İyi Uygulamaları
- Meta başlığınız hem birincil hem de ikincil anahtar kelimeleri içermelidir
- Başlığınızı 55 veya daha az karakterle sınırlı tutun
- Anahtar kelimeleriniz arasında tire işareti kullanın
Meta Açıklama En İyi Uygulamalar
- Meta açıklamanız cazip olmalı.
- Meta açıklamanızı 150-160 karakterle sınırlayın
- Özel karakterler kullanmayın. Açıklamasında gösterilmezler.
Anahtar Kelime İfadeleri
Anahtar kelime öbekleri, kullanıcıların arama motoru sorguları olarak girdiği hedeflenmiş ve odaklanmış uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir. İyi bir SEO uygulaması , yayınınızda hedefleyeceğiniz anahtar kelime öbeklerinin bir listesini yapmaktır. Odak anahtar kelime öbeğiyle ilişkili en az bir odak anahtar kelime öbeği ve 2-3 destekleyici anahtar kelime öbeği olmalıdır.
Anahtar kelimelerinizi sayfanızın başlığında kullanın. Anahtar kelimelerinizin varyasyonlarını eş anlamlılarla birlikte de kullanabilirsiniz. Akıllı bir yaklaşım, URL’de ve meta açıklamasında da anahtar kelimeler kullanmak olacaktır. Bunları web sayfasına bağlanan bağlantı metinlerinde kullanmak etkili bir uygulamadır.
Uyarı:her zaman içeriğinizde anahtar kelime öbekleri kullanma standartlarına uyun. Aşırı kullanım, makaleyi SERP’de sıralama denemesi olarak işaretleyecektir ve arama motorları bu tür içerik için web sitenizi cezalandırabilir.
Resim İsimleri ve Alternatif Metin
Google, resim adlarına ve alternatif metinlere büyük önem vermektedir. Onların birinde makale , Google, derecelendirilmiştir ne kadar çok kanıtlıyor, “Üstün alt metin oluşturma” sözü. Alternatif metin aracılığıyla, Google yalnızca görüntüde ne olduğunu belirlemekle kalmaz, aynı zamanda görüntüyü çevreleyen metni de belirler.
Web sitenizde kullanılan tüm resimlerin, hem kişilere hem de arama motorlarına resmin içeriği hakkında bilgi veren uygun adları olmalıdır. Benzer şekilde, her zaman görüntüler için Alt Metin alanının görüntünün bir açıklamasıyla düzgün bir şekilde doldurulduğundan emin olun. Bu alan, tarayıcı resmi düzgün bir şekilde oluşturamadığında kullanılır. SEO sıralamalarını yükseltmek için, Alt Metin alanına focus anahtar kelime grubunu eklediğinizden emin olun.