Yazarlar İçin En İyi Ücretsiz WordPress Eklentileri
Kitap pazarlaması ve yazar platformunuzu oluşturma konusunda ciddiyseniz, muhtemelen kendi kendine barındırılan bir WordPress sitesini düşüneceksiniz.
Tüm yazılarınızdan ve sayfalarınızdan maksimum değeri elde etmek için site trafiğinizi ve dolayısıyla kitap satışlarınızı artırmaya yardımcı olacak eklentilere ihtiyacınız var.
Aynı zamanda, WordPress web sitenizin güvenli olduğundan emin olmanız gerekir.
Sitelerimde kullandığım yazarlar ve yazarlar için ücretsiz WordPress eklentilerinin bir listesi. Hepsi kullanım kolaylığı, işlevsel, pratik ve iyi bir desteğe sahip.
Ücretsiz bir WordPress eklentisi nasıl seçilir
İşte sitelerimde kullandığım yazarlar ve yazarlar için ücretsiz WordPress eklentilerinin bir listesi. Hepsinin kullanımı kolay, işlevsel, pratik ve çok iyi desteğe sahip.
Blog yazıları ve içeriği yazmak için çok zaman harcıyorsunuz ve sosyal medyadan, Google Arama’dan ve diğer arama motorlarından olabildiğince fazla trafik almak istiyorsunuz.
Yapmak istemediğiniz şey, yerinde bakım, performans geliştirme, güvenlik ve yedeklemeler ve özellikle sosyal medya paylaşımları ile değerli yazma zamanınızı boşa harcamaktır.
Bu görevler ve daha fazlası için, WordPress eklenti dizini kullanışlı ve pratik çözümlerle doludur. WordPress panonuz aracılığıyla sitenize kolayca eklenti ekleyebilirsiniz.
Bununla birlikte, ücretsiz bir eklenti düşündüğünüzde, her zaman indirme sayısını kontrol etmelisiniz. Eklentiyi yüklemeden önce incelemeleri ve destek forumu etkinliğini kontrol edin. Aynısı ücretsiz WordPress temaları seçerken de geçerlidir.
Bir başka iyi fikir de, WordPress barındırma hizmetinizin ayrı bir parçası olarak bir sanal alan sitesi oluşturmaktır. Bununla birlikte, canlı sitenize eklemeden önce yeni eklentileri ve temaları test edebilirsiniz.
Ücretsiz bir WordPress sitesi kullanıyorsanız, kullanabileceğiniz bazı popüler WordPress eklentileri vardır.
Ancak aşağıdaki listem özellikle yeni bir kendi kendine barındırılan site içindir.
1. Akismet Anti-Spam
Sitenizde yorumlara izin verdiğinizde, kesinlikle yorum spam korumasına ihtiyacınız vardır. Akismet her zaman herhangi bir yeni siteye yüklediğim ilk eklentidir.
5 milyondan fazla siteye kurulur ve WordPress için bir numaralı güvenlik eklentisidir. Premium bir sürümü var, ancak ücretsiz sürüm neredeyse tüm blogcular için fazlasıyla yeterli koruma sunuyor.
Kurulum hızlı ve kolaydır. Eklentiyi WordPress panonuzdan yükledikten sonra, ücretsiz API anahtarınızı almanız ve birkaç temel ayarı kontrol etmeniz gerekir.
Bundan sonra, muhtemelen bir daha asla bakmayacaksınız. Ancak sitenizi her gün koruyacaktır.
Yorum spam’ına karşı koymak için yapabileceğiniz bir ayar daha WordPress tartışma ayarlarınızdadır.
Bu ayarlarla, her yorumu yönetebilir ve sitenize spam gönderenlerin girmediğinden% 100 emin olabilirsiniz. Ancak moderasyonu seçmezseniz, Akismet% 95-98 arasını yakalayacaktır.
Ne kadar iyi çalıştığını bilecek kadar uzun süre kullandım.
2. Wordfence Security
Her zaman yeni sitelerimin her birine Wordfence güvenliği eklerim.
Ücretsiz bir eklentidir ve sitenizin 7/24 kötü adamlardan korunmasını sağlar.
Wordfence etkinleştirildiğinde, çoğu bilgisayar korsanına ve kaba kuvvet saldırılarına karşı korunursunuz.
Tek yapmanız gereken eklentiyi etkinleştirmek. Varsayılan ayarlar sitenizi korumak için yeterlidir. Ama onları değiştirebilirsin.
Tarama ile sitenizde her şeyin yolunda olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.
Bir uyarı alırsanız, sorunu bulmak ve düzeltmek genellikle nispeten kolaydır.
Web sitenizin güvenliğini riske atmayın.
Neyse ki Wordfence ile bunu yapmamanızı sağlar.
3. Yoast SEO
Ne zaman bir blog başlatırsanız, kesinlikle bir SEO eklentisine ihtiyacınız vardır.
SEO eklentileri, arama motorlarında sıralamanıza yardımcı olmak için gereklidir. Bazı blog yazarlarının da harika bir SEO aracı olan ALL In One SEO eklentisini kullandığını biliyorum.
Ancak, Yoast’ın blog yazılarınız ve makaleleriniz için daha iyi sıralamaya yardımcı olabilecek pratik yönlerini tercih ediyorum.
Ücretsiz bir eklenti için çok şey sunar ve SEO’nuzu geliştirmeniz için size rehberlik eder. Bunu benim için yıllarca yaptı. Kolay ve verimlidir ve sitenizi çok hızlı bir şekilde SEO dostu yapar.
SEO başlıkları ve meta etiketleri eklemenin temellerini ve bir blog yazısı yazarken açıklamaları kapsar. Ama aynı zamanda yazınızda size yardımcı olur ve geliştirebileceğiniz alanları vurgular.
Otomatik olarak bir XML site haritası ekler ve sitenizde sosyal medya için ihtiyacınız olan tüm açık grafik etiketlerini ekler.
Eklentiyi 5 milyondan fazla WordPress kullanıcısı kullanıyor, bu yüzden iyi olmalı ve öyle.
4. Ninja Forms
Çok sayıda WordPress form oluşturucu ve eklentisi var.
Ancak genellikle sitenizin bir sayfasında bir iletişim formu oluşturmanız yeterlidir.
Birkaç farklı iletişim formu eklentisi kullandım. Ancak basitlik ve işlevsellik açısından göze çarpan, Ninja formlarıdır.
Ücretsizdir ve kullanımı çok kolaydır ve sitenizin yüklenme süresini etkilemez.
Dakikalar içinde iyi bir sürükle ve bırak özel alan seçeneğiyle özel formlar ve tercihli formlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca otomatik yanıt e-postaları da kurabilirsiniz.
Dürüst olmak gerekirse, bir iletişim formu eklentisi güvenilir, kurulumu ve kullanımı basit olmalıdır. Ninja Formları tüm bu kutuları işaretler.
5. Post SMTP Mailer
Sitenizde bir iletişim formunuz varsa, WordPress e-posta işlevini kullanır.
WordPress e-postaları ayrıca size yönetici bildirimleri ve eklentilerin otomatik güncellenmesini gönderir.
Ancak aldığınız e-postaların kaydına sahip değilsiniz.
Post SMTP sorunu çözer. Günlükte gönderilen veya alınan her e-postayı bulabilirsiniz. Oradan e-postaları kontrol edebilir veya yeniden gönderebilirsiniz.
Ayrıca, sitenizde kullanabileceğiniz tüm otomatik yanıtları da günlüğe kaydeder.
Başlamak için kolay bir kurulum sihirbazı var. Ardından, tüm WordPress e-postalarınızı hızlı bir şekilde kontrol edebilir ve izleyebilirsiniz.
Geçmişte, tüm bu araçları almak için ücretli bir premium eklenti kullandım.
Ama şimdi, tabii ki, daha da iyi bir iş çıkaran bu ücretsiz eklentiye sahip olduğum için çok mutluyum.
6. Autoptimize
Muhtemelen bir önbellek eklentiniz var veya Cloudflare veya benzer bir CDN kullanıyorsunuz.
Ancak bunlardan herhangi biriyle, CSS ve Javascript dosyalarınızı küçültmek kolay bir iş değildir. Küçük bir hata veya ayar sitenizi bozabilir.
Autoptimize, dosyalarınızı yalnızca birkaç hızlı ayarla küçültmeyi kolaylaştırır. Ayrıca Google yazı tiplerini optimize edebilir.
Varsayılan ayarlar çoğu blog için çalışacaktır. Ancak dilerseniz ayarlarınızda ince ayar yapabilirsiniz.
Bir milyondan fazla kullanıcısı ile, şu anda WordPress’teki en popüler eklentilerden biridir.
7. A3 Lazy Load
Artık mobil cihaz kullanan pek çok insanla birlikte, tembel yükleme bir zorunluluktur.
Birçok eklenti denedim, ancak bu diğerlerinin hepsinden daha iyi performans gösteriyor.
Kurulumu çok kolaydır ve bundan sonra unutabilirsiniz. Sayfalarınız daha hızlı yüklenecek çünkü tüm resimleriniz ve videolarınız, bir kullanıcı sayfanızı aşağı kaydırana kadar ertelenecektir.
Resimler için tembel yükleme, WordPress 5.5’ten beri yereldir, ancak seçenek olmadan çok basittir.
Bu eklentinin büyük artısı, videoları, kenar çubuklarındaki widget’ları tembel olarak yükleyecek ve küçük resimler gönderecek olmasıdır. Sitenize uyması için tüm seçenekleri açıp kapatabilirsiniz.
8. Grow
Hangi sosyal paylaşım düğmesi eklentilerini kullandığınız konusunda son derece seçici olmalısınız.
Pek çok ücretsiz eklenti, sitenizi taramaya yavaşlatacak javascript dosyası demetleriyle reklam destekli.
Gönderilerinizde ve sayfalarınızda düğmeler paylaşmak istiyorsanız, eskiden Social Pug olarak adlandırılan Grow, en iyi seçeneklerden biridir.
Süper hafiftir ve sitenizin yükleme hızına sıfır etkisi vardır.
Kullanıcı dostu olmasının yanı sıra, bir dizi özellikle birlikte gelir. Paylaşım düğmelerini gönderi türlerinize, site tasarımınıza ve yerleşiminize uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.
Yazarların ve yazarların çalışmalarını paylaşmaları için en iyi ücretsiz WordPress eklentilerinden biridir.
9. Nextscripts SNAP Autoposter
Biraz teknik yeteneğiniz varsa, SNAP Autoposter hayal edebileceğiniz her şeyi, her şeyi ve tüm sosyal paylaşımları yapabilir.
Bu eklentinin ilk büyük avantajı, bir blog yazısı yazıp yayınla düğmesine bastığınızda, yayınınızı kurduğunuz tüm sosyal medya hesaplarında otomatik olarak paylaşacak olmasıdır.
Bu eklenti ile mevcut olan tüm ağları kullanmanız asla gerekmeyecek çünkü çok fazla var.
Ayrıca mevcut blog yazılarınızın yayınlanmasını planlayabileceğiniz bir reposter da vardır. Ancak bunu kategoriye, tarihlere veya blog yayınlarınızın yaşına göre sınırlandırmak için birçok ayar vardır.
Bu, sunduğu özelliklerin ve olasılıkların sayısı nedeniyle aşina olmanızın biraz zaman alacağını tavsiye edeceğim bir eklentidir.
Ancak bir kez çalıştırdığınızda, siteniz için harika bir trafik sürücüsüdür.
Ayrıca, Google Analytics için düzenleyebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz UTM kodlarına sahiptir, böylece sizin için ne kadar iyi çalıştığını izleyebilirsiniz.
Ücretsiz sürüm çoğu insan için yeterli olsa da ücretli sürümü düşünmek iyi bir fikirdir.
Yalnızca 49,00 ABD dolarıdır ve bir lisans, bunu aynı ana bilgisayarda sahip olduğunuz kadar çok sitede kullanmanıza izin verir.
Lisansla, elbette pek çok ek şeye erişebilirsiniz.
Ancak açık ara en iyisi Facebook için SNAP API’sidir. Pek çok kullanıcıyı etkileyen yeni Facebook uygulamaları için onay alma sorununu çözüyor.
Bu eklentiye bağlı değilim, bu yüzden sadece bir kullanıcı olarak kendi fikrimi sunuyorum. Ama benim için, yazarlar için trafiği artırmak için en iyi WordPress eklentilerinden biri.
10. Insert Headers and Footers
Sitenize genellikle bazı kodlar eklemeniz gerekir. Google Analytics veya sitenizi doğrulamak için olabilir.
Ancak tema dosyalarınızı düzenlemek veya Cpanel kullanmak, yeni blogcular için kolay bir iş değildir. Genellikle sitenin çökmesine neden olabilir.
Kod ve komut dosyası eklemenin en kolay yolu bu basit eklentiyi kullanmaktır. Tek yapmanız gereken, kodu sitenizin üstbilgisine veya altbilgisine yapıştırmaktır.
Zor bir işi çok kolaylaştırır.
11. Updraft Plus
Sadece bir şeyler korkunç bir şekilde ters gittiğinde bir yedekleme eklentisinin değerini anlarsınız.
Geri kalan zamanlarda, onu kurduğunuzu bile unutabilirsiniz.
Yedekleme eklentileri için ücretsiz bir çözümle ilgili sorunlardan biri yedekleme yapmak değildir. Bir sorununuz olduğunda geri yükleme kolaylığı ile.
Geri yükleme dosyalarınızın WordPress kurulumunuzda saklanması işe yaramaz çünkü dosya düştüğünde geri yükleme dosyalarınız da öyle.
Updraft Plus sorunu mükemmel bir şekilde çözer. Tüm yedekleme verileriniz WordPress kurulumunuzun dışında saklanır. Yedeklerinizi Google Drive, Dropbox, OneDrive, Amazon S3 ve diğer birçok hizmete gönderebilirsiniz.
Yedeklemelerinizi planlayabilir ve hatta artımlı yedeklemeleri, acil bir durumda sitenizin tamamen güvenli olduğundan %100 emin olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Sitenizin saldırıya uğrama olasılığı varken, daha yaygın durumlar dosya bozulmaları, kodlama hataları veya eklenti çakışmalarıdır.
Anında geri yükleme yapmanın hızlı ve kolay bir yoluna sahip olmak, sitenizi korumak için paha biçilmez bir varlıktır. Beni birçok kez kurtardı.
12. LuckyWP Table of Contents
Bu eklentiyi tüm blog yazılarımda iş başında görebilirsiniz.
Site ziyaretçileriniz için yalnızca bir içindekiler tablosu yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda SEO için de harikadır.
TOC’deki atlama bağlantıları, Google aramanın tanıdığı ek bağlantılar oluşturur.
TOC’nizin içeriğinize stili ve yerleşimi için çok sayıda seçenekle birlikte gelir.
Bu kesinlikle yazarlar için en pratik ve kullanışlı ücretsiz WordPress eklentilerinden biridir.
13. Redirection
Blogunuzdan genellikle eski veya eski bir gönderiyi silmeniz gerekir. Bunu yaptığınızda, sayfa 404 sayfasının bulunmamasıyla sonuçlanacaktır.
Eski sayfanızdan yeni bir sayfaya veya mevcut bir sayfaya 301 yeniden yönlendirmesi ayarlamak her zaman daha iyidir. Bu şekilde, eski yayınınızın trafiğini veya geri bağlantılarını kaybetmezsiniz.
Bunu htaccess dosyanızı düzenleyerek yapabilirsiniz, ancak bir hata yapmak ve sitenizin çökmesine neden olmak kolaydır.
Yönlendirme, işi çok kolaylaştıran ücretsiz bir eklentidir. Tek yapmanız gereken eski URL’nizi yapıştırmak ve yeni bir URL’ye yönlendirmektir.
Ayrıca sitenizdeki tüm 404 hatalarını izleyebilir ve bunları düzeltmek için hızla bir yönlendirme ekleyebilirsiniz.